Pušić: Zrinjski nije pristao na ždrijebanje, odluke UO nisu validne

Još prije tri tjedna je mostarski Zrinjski objavio da je upitna egzistencija kluba, kao i nastup u sljedećoj sezoni Premijer lige.

Klub i dalje traži načina kako da osigura osnovna sredstva za igranje Premijer lige, ali u međuvremenu su se za odigravanje tog natjecanja otvorile i nove prepreke. Upravni odbor RSBiH je nedavno u Doboju bez kvoruma donio odluku da prvenstvo starta 14. rujna, obavio ždrijebanje natjecateljskih brojeva i usvojio nove propozicije, kako su kazali “na pritisak premijerligaša”.

 – Zrinjski nije pristao na ždrijebanje natjecateljskih brojeva što uostalom nije bitno jer Zrinjski ne odlučuje o tome. Nije moguće da Upravni odbor RSBiH donese odluku sa sedam članova, odnosno bez kvoruma, kaže predsjednik Skupštine Zrinjskog, Dario Pušić.

Po trenutačnom stanju teško je očekivati da će prvenstvo u Premijer ligi započeti 14. rujna, kako je najavljeno, a s obzirom na raspoloženje unutar klubova.

 – Još čekamo odluke Upravnog odbora. Ovo iz Doboja nisu validne odluke i ne priznajemo to da sedam ljudi može donijeti odluku u Upravnom odboru. Želimo igrati Premijer ligu samo pod okriljem Saveza. Podržavamo i osnivanje udruge premijerligaša, ali po propisima i kroz instituciju Saveza, a ništa na svoju ruku, zaključio je Pušić.

Rukomet u BiH je već dugo u velikim problemima i Savez svakako van zakonske osnove djelovanja. A kako će rukometni djelatnici u BiH prevazići novu krizu, ostaje da se vidi u sljedećim danima. Er.B.

error: Content is protected !!