Putin pozvao Milanovića da bude njegov gost

Anvar Azimov, ruski veleposlanik u Hrvatskoj, danas je osobno uručio izabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću čestitku od ruskog predsjednika Vladimira Putina u povodu njegove pobjede na predsjedničkim izborima.

Predsjednik Putin pozvao je Milanovića da bude njegov gost u Moskvi na obilježavanju 75. obljetnice pobjede u Drugom svjetskom ratu, na Dan pobjede. Rusi taj dan u svibnju obilježavaju kao praznik, i to vojnom paradom u glavnom gradu.

Ruski predsjednik Milanoviću je izrazio iskrene čestitke u povodu njegove pobjede na izborima te ukazao na velik značaj koji Rusija pridaje odnosima s Hrvatskom.

Milanoviću su čestitali i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, kineski predsjednik Xi Jinping, kao i predsjednici zemalja iz regije i čelni ljudi Rumunjske, Bugarske, Litve, Maroka, Jordana, Omana, institucija EU…

Datum inauguracije još nije potvrđen, krajnji rok je 18. veljače, ali moguće je da će Milanović prisegu položiti i koji dan prije, primjerice, u nedjelju 16. veljače, jer je to dan vikenda, što bi policiji olakšalo posao zbog osiguranja i blokada prometa.


error: Content is protected !!