Radnik stradao na gradilištu

Radnik na gradilištu tržnog centra “Delta city” u Banja Luci Vlado Zgonjanin (1695) iz Novog Grada teže je ozlijeđen kada je pukao ventil na sustavu protupožarne zaštite koji je ispitivao. Povrijeđeni radnik prevezen je vozilom Hitne pomoći u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske gdje utvrđeno da je zadobio tešku povredu glave.

– Pacijent V. Z. dovezen je s prijelomima kostiju lubanje i povredom mozga. Urađen je operativni zahvat, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene, rekli su u UKC RS

U Policijskoj upravi Banja Luka, ne navodeći ime radnika, potvrdili su da se nesreća dogodila u srijedu ujutro oko 10 sati na radilištu u Bulevaru Srpske vojske.

– Do nesreće je došlo u podrumskim prostorijama “Delta planet city”. Prilikom ispitivanja pritiska u sustavu cijevi došlo je do ozljeđivanja jednog radnika. Policija je osigurala lice mjesta, a više informacija bit će poznato nakon istrage, istakli su u PU Banja Luka.

Navodno je radnika udario ventil koji je pukao, a uslijed velikog pritiska koji je radnika odbacio na pod. Ovo je treća nesreća na ovom gradilištu, a samo prije nekoliko dana jedan radnik “Niskogradnje” Laktaši zadobio je prijelom noge, dok je u kolovozu lani poginuo Radenko Obradović kada je pao s krova na radilištu.

error: Content is protected !!