Radović: Ako odigramo koliko možemo, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje

Dugo je trebalo igračima Čapljine da prorade, a onda su se iskalili tamo gdje je to malo tko očekivao – postigli su pet golova u Orašju savladavši domaćina sa 5:1.

Prethodno Čapljincima nije išlo pred golom protivnika u Prvoj ligi FBiH pa su zabili samo tri gola u pet utakmica.

 – Od početka igramo dobro, a što se tiče efikasnosti mislim da je moralo doći do toga. Na početku smo malo kasnili s pripremama, a sad dolazi i taj segment igre. Ovo je nova, mlada ekipa tako da je trebalo vremena i nisam ni sumnjao u to da će golovi doći, kaže trener Čapljine Dragan Radović.

Ipak protivnik je također očito bio zreo za visok poraz koji je inicirao i ostavku trenera Mate Neretljaka.

 – Protivnik je ekipa koja ima pet igrača iz Premijer lige, a što kod njih ne štima, to ne mogu komentirati. Mogu samo čestitati svojim igračima na igri i zalaganju, poručio je Radović.

Za Čapljinu je najvažnije da su pokazali bolju igru u zadnjoj trećini terena – ono što je Radović dosad isticao kao ključni problem momčadi.

 – Mislim da jeste proradilo u tom dijelu iako treba biti svjestan da je to mlađa ekipa i da su oscilacije normalna stvar. Ipak smo mlada ekipa sa samo tri iskusna igrača. Ostalo su igrači do 21 godine ili godinu stariji. Uz nas imaju još jedna ili dvije tako mlade ekipe u Prvoj ligi, napominje trener Čapljine.

Trijumf iz Orašja žele potvrditi protiv Radnika iz Hadžića koji je prošlog vikenda također ostao bez doskorašnjeg trenera. Klupu Radnika je napustio Damir Beća, trener koji je vodio ranije i Čapljinu.

 – Spremali smo se uobičajeno kao za svakog protivnika. Može biti prednost ili ne što nismo igrali Kup u srijedu, ali jedno je sigurno – mi nemamo roster igrača da igramo na dva fronta. Radnik je također jedna mlađa ekipa s nekoliko starijih igrača. Sigurno su sastav koji se ne smije podcijeniti. Ako odigramo koliko možemo u ovom trenutku, mislim da onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, istaknuo je Dragan Radović.

Struka Čapljinaca može računati na gotovo kompletan sastav, upitan je samo lijevi bočni Dino Novaković koji ima manju ozljedu. Er.B.

Gagro: Idemo se nastaviti dokazivati

GOŠK gostuje Jedinstvu iz Bihaća, momčadi koja je pred ovu utakmicu promijenila trenera. Oba tima trebaju itekako bodove.

 – Znamo u kakvoj su situaciji Bišćani. Došao im je novi trener, a znamo kako to psihološki djeluje na igrače jer se svi žele dokazati. Očekuje nas sigurno teška utakmica. Mi idemo utakmicu po utakmicu, nastaviti se dokazivati i potvrditi ovo što smo napravili u posljednjim susretima, najavio je Nenad Gagro.

error: Content is protected !!