Rahimić: Morat ćemo porazgovarati zbog padova u igri

U nastojanju da se što bolje pripreme za predstojeću potencijalno vrlo zahtjevnu sezonu u Prvoj ligi FBiH, u mostarskom Veležu su se odlučili dosad odigrati već devet test utakmica, od čega četiri u okviru dva turnira koja su osvojili, a najdalje do utorka će odigrati i posljednju, desetu, a uoči gostovanja Olimpika u Vrapčićima čime će biti otvorena nova natjecateljska sezona.

Na posljednja dva turnira u Župči i Fojnici Rođeni su imali gol razliku 11:3 i 9:0, a onda su u srijedu remizirali s Igmanom (2:2) iako su igrali većinom članovi prvog tima.

– U Fojnici smo kvalitetno radili, osjetno je to na fizičkoj spremi igrača, a na turnirima smo i dobro igrali. Zadovoljan sam igrom protiv Igmana u prvom poluvremenu, u drugom dijelu je bilo dosta slabo. Ne znam što se to događa s igračima i morat ćemo porazgovarati zbog padova u igri, kao da se zadovolje postignutim, komentirao je trener Ibro Rahimić.

– Takvi padovi su nam se i prije događali u prvenstvu, napravimo četiri pobjede pa onda izgubimo utakmicu.

Neretvanac je otkazao ranije zakazanu generalnu probu pa će u Veležu nastojati naći novog protivnika.

– Treba nam još jedan meč, možda s Bjelopoljcem. Nije važan protivnik nego samo da odigramo jednu utakmicu na glavnom terenu. To nismo imali mogućnost protiv Igmana zbog nevremena pa smo igrali na umjetnoj travi, pojašnjava Rahimić.

Biće to posljednja provjera pred dolazak Olimpika u Vrapčiće. S obzirom da je sastav trenera Mirze Varešanovića igrao turnir u Fojnici, u Veležu su mogli bolje upoznati prvog takmaca.

– Olimpik ima iskusnu ekipu, ali mislim da nemaju dovoljno mladih igrača što će im biti problem jer u prvenstvu trojica moraju nastupiti u prvih 11. Ipak meni je najvažnije da moji igraju dobro jer onda nema problema, smatra Rahimić najavljujući uzbudljivu sezonu:

– U svakom slučaju nas očekuje jako interesantna liga ove sezone… još ako imali kvalitetno suđenje pa da uđe u Premijer ligu onaj tko bude najbolji. Time podižemo kvalitetu Prve lige, ali i Premijer lige ako tamo dođe najbolja ekipa, zaključio je Ibro Rahimić.

Za Ćemalovića je važno da igra

Posljednja promjena u igračkom kadru Veleža odnosi se na odlazak Dine Ćemalovića u zenički Čelik.

– Izrazio je želju da ode jer realno kod nas je dosta jaka konkurencija, a Velež nastoji svima izići u susret. Radio je odlično i ispunjavao svoje obveze, a puno bolje je da tamo počne redovito igrati.

Zabrinjava me što nas tuku

Zdravstveni bilten je ono što pravi probleme struci Veleža u ovom trenutku jer ozlijeđeni su Petrović, Kuduzović, Rodrigo i Ovčina.

– Neki od njih nemaju osnovu jer nisu trenirali na profesionalnoj razini u drugim klubovima. A da bih napadao Premijer ligu moram pojačavati razinu fizičke spreme, a onda to kod nekih tijelo ne može podnijeti, priča Rahimić dodajući da to nije jedini problem…

– Često nam druge ekipe ciljanu tuku igrače, ne razumijem kako ovdašnji treneri razmišljaju i zašto forsiraju tu nesportsku opstrukciju umjesto da gaje igru. Malo me to zabrinjava, ali vidjet ćemo kako će biti u prvenstvu.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

 

 

TEST MEČEVI

Mladost (DK) 0:2

Bosna V.         1:3

Igman  0:3

GOŠK 0:3

Mladost (Ž)    7:1

Rudar (K)       4:2

Fojnica            5:0

Travnik           4:0

Igman  2:2

 

error: Content is protected !!