Raspušten Županijski odbor SDP-a u HNŽ

Predsjedništvo SDP-a BiH je na sjednici održanoj 18. travnja u Sarajevu usvojilo Odluku o raspuštanju Županijskog odbora (ŽO) SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a kojom je raspušteno rukovodstvo Županijskog odbora stranke te uvedeno povjereništvo koje će voditi organizaciju do završetka Kongresa SDP-a BiH, koji će biti održan u lipnju, i izbora novog rukovodstva stranke.

Povjereništvo čine Aner Žuljević, Vesna Saradžić, Lana Prlić, Ismet Lulić, Mustafa Alikadić, Ante Krešić i Damir Šabanović. Predsjednik SDP-a BiH Nermijn Nikšić Odluku o raspuštanju Županijskog odbora SDP-a HNŽ-a je obrazložio činjenicom da je dosadašnji predsjednik tog odbora, Zoran Mikulić, imenovan savjetnikom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića (DF).

“Imajući u vidu da je predsjednik ŽO SDP-a HNŽ-a Zoran Mikulić svoj politički angažman ostvario u državnoj instituciji kao savjetnik člana Predsjednišva BiH, koji dolazi iz druge stranke, te na taj način prestao obnašati svoje stranačke dužnosti, a već određeni vremenski period nije ni sazivao sjednice tijela ŽO SDP-a HNŽ-a, čime se grubo krši članak 140. Statuta SDP-a BiH, Predsjedništvo SDP-a BiH je donijelo Odluku o raspuštanju tijela ŽO SDP-a HNŽ-a kako bi se sve aktivnosti koje se odnose na VII redovni kongres SDP-a i održavanje unutarstranačkih izbora za predsjednika SDP-a BiH realiziralo u zadanim rokovima“, navodi se u obrazloženju Odluke, koju potpisuje stranački predsjednik Nermin Nikšić.

error: Content is protected !!