Razbojnik sam sebe ozlijedio nožem

Dvije NN osobe su sinoć nešto iza 21:00 sat u ulici Butmirska cesta na Ilidži izvršili krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “TRICAA”.

Tom prilikom maskirane NN osobe su uz prijetnju nožem, otuđile određenu sumu novca. Prilikom prijetnji, jedna NN oosba se samopovrijedila nožem u predjelu noge.

“Prilikom napuštanja i izlaska iz navedenog objekta, NN osobe su razbile staklo na vanjskom portalu i udaljile se ulicom Butmirska cesta. U navedenoj ulici, policijski službenici V PU su pronašli povrijeđenu osobu i utvrdili da se radi o malodobnom Z. E. (rođen 2000. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen). Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i prevezen je u KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a KS, radeći na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, te pronalasku drugog izvršioca u ulici Butmirska cesta su pronašli i uhapsili P. V. (rođen 1995.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništva.

“Također, mldb. Z. E. je lišen slobode i nalazi se u KCU u Sarajevu na posmatranju, koji je pod nadzorom policijskih službenika”, priopćeno je iz policije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!