Recept za ispadanje: Dudić 7, Neretljak 12, Mršić 4 boda

S ukupno 23 osvojena boda gabelski GOŠK je ispao iz Premijer lige, a što god tijekom sezone pokušali u klubu promjenama trenera, na kraju se uvijek vraćalo na to da Gabeljani ipak nisu ljetni prijelazni rok odradili po željama i očekivanjima.

Iz kluba je ljetos otišlo nekoliko nositelja igre za koje nisu pronađene prave zamjene. I prethodne sezone je GOŠK imao dosta sreće posegnuvši za igračima koji dolaze iz nižeg ranga, ili su neafimirani u Premijer ligi, ali su tad pogodili i neki od njih su potom napravili još bolje transfere. Takve sreće nisu u Gabeli bili prošlog ljeta birajući mlade nogometaše, željne afirmacije. Ipak vrlo brzo se pokazalo da je ambicija jedno, a stvarni potencijal drugo.

Prvih 11 kola je ekipu vodio prethodne sezone vrlo uspješni Feđa Dudić koji je osvojio 7 bodova i poslije 11 kola odstupio s klupe naglasivši:

 – Ono što bih jedino zamjerio i sebi je da ljetos nismo dobro odradili prijelazni rok, nismo doveli adekvatna pojačanja, a izgubili smo puno kvalitetnih igrača. Nažalost to se osjetilo i na rezultatu, izjavio je Feđa Dudić.

Stigao je Mato Neretljak, prodrmao ekipu koja je pobijedila Željezničar i Sarajevo, ali napravio još gori posao na zimu s pojačanjima. Dio igrača koji su stigli u klub kao pojačanja su sjedili na klupi. GOŠK nije bio ništa bolji i to je polako dolazilo na naplatu. Kad više nije išlo, za posljednjih 11 kola prvenstva je kao zadnja slamka spasa stigao Stanko Mršić. Dudić je otišao poslije remija s Čelikom (0:0), a Neretljak poslije poraza (3:1) od istog kluba.

Mršić je potom osvojio 4 boda, a poslije svake utakmice se žalio na suđenje.

 – Od prve utakmice otkad sam došao smo zaista dobro igrali, svugdje smo bili al pari. Da su bili pošteni odnosi, sigurno da bi mi ostali u ligi, a ne na ovakav način ispali, kaže Mršić koji je bio nezadovoljan kriterijom suđenja i na posljednjoj utakmici sa Sarajevom.

 – Nismo bili u istom položaju, kriteriji nisu bili isti. Ni nama, ni njima ti bodovi nisu bili važni i čudim se da se u takvoj situaciji suci ovako odnose prema pravilima nogometne igre. Poželio bih klubu povratak u Premijer ligu odmah iduće sezone, poručio je Stanko Mršić.

Hasanhodžić: Ispali smo, znači da smo najlošiji

Stoper Emrah Hasanhodžić je odigrao većinu utakmica za GOŠK ove sezone.

 – Bila je teška sezona za nas, pružali smo sve od sebe. Mislim da nismo toliko loše igrali, da je rezultat izostao, a na to ispadanje iz lige su utjecale i druge stvari van terena, smatra Hasanhodžić koji ima ugovor s GOŠK-om na još godinu dana.

 – Pričat ću uskoro s upravom što ćemo za dalje pa ćemo vidjeti.

Svjestan je ipak da Lavovi s postojećim sastavom nisu mogli puno bolje.

 – S ovim sastavom mislim da smo teško mogli napraviti puno više. Nismo se adekvatno pojačali na polusezoni, dva – tri ključna igrača su nas napustila i to se dosta osjetilo. Nismo imali klupu, a 11 igrača ne može iznijeti sezonu i nažalost, to se odrazilo na rezultat. Ne mogu puno pametovati o svemu tome, jednostavno ispali smo, znači da smo najlošiji, zaključio je.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

TRENERSKI SKOR

Feđa Dudić

1 pobjeda

4 remija

6 poraza

7 bodova

Mato Neretljak

3 pobjede

3 remija

5 poraza

12 bodova

Stanko Mršić

1 pobjeda

1 remi

9 poraza

4 boda

error: Content is protected !!