RECEPT ZA USPJEŠAN BRAK JE “DA DRAGA”?

Borba za vođenje glavne riječi u kući između partnera prilično je česta pojava. Ako se žena osjeća podređeno u vezi, to ima pogubni efekt na njenu psihu, što dovodi do ozbiljnih posljedica u vezi. Ako muškarac ne dozvoli partnerici dominantniji položaj, u većini slučajeva to vodi ka nezadovoljstvu i patnji, pravljenju ljubomornih scena i mučenju za oba partnera.

Ako u braku ili vezi sve odluke donosi žena to će biti korisno za oba partnera, kažu znanstvenici. Kada partneri dobrovoljno zamijene svoje tradicionalni nametnute uloge u obitelji, muškarac postaje opušteniji, slobodniji i sretniji.

Poanta nije samo u tome što će se muškarac osjećati slobodnije i sretnije, već i u tome što će ženi vodeća pozicija donijeti bolji osjećaj.

Studije su pokazale da je borba za vođenje glavne riječi u kući između partnera prilično česta pojava. Ako se žena osjeća podređeno u vezi, to ima pogubni efekt na njenu psihu, što dovodi do ozbiljnih posljedica u vezi.

Želja žene da dominira u braku je rezultat stoljetnih kršenja prava žena i ograničavanja njihovih prava. Neravnopravnost spolova je veće posljedice ostavilo na žene nego na muškarce.

Muškarci svoju slobodu vide kao normalnu stvar, dok se pripadnice ljepšeg pola, osjećaju podređenima u društvu, čak i danas u nekim sferama – pa se podsvjesno pokušavaju izboriti s tim – makar to bilo i u bračnom odnosu.

Ako muškarac ne dozvoli partnerici dominantniji položaj, u većini slučajeva to vodi ka nezadovoljstvu i patnji, pravljenju ljubomornih scena i mučenju za oba partnera.

Drugim riječima, što manje muškarac “udara šakom o stol” i što češće govori “da, draga”, to će zadovoljnija i sretnija njegova žena biti. Shodno tome i sam brak će biti kvalitetniji.

Vratimo se u prošlost i prisjetimo se predivnih brakova naših djedova i baka.  U to vrijeme se muškarac smatrao glavom obitelji, ali u stvari, sve odluke su donosile žene jer su one stup svake obitelji prenosi atma.hr

One thought on “RECEPT ZA USPJEŠAN BRAK JE “DA DRAGA”?

  • siječanj 8, 2020 at 10:14 am
    Permalink

    Nice blog right here! Additionally your website rather a lot up very fast! What host are you the usage of? Can I get your affiliate link to your host? I desire my site loaded up as fast as yours lol

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!