S koalicijskim partnerima iduće godine rušimo nenarodnu vlast u RS-u

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, kazao je, nakon jučer u Bijeljini održane Skupštine stranke, da novi Glavni odbor, koji se na Skupštini birao, nije izrežiran po njegovoj ili bilo čijoj volji u SDS-u, već je proizvod dogovora i svjesnosti da moraju djelovati jedinstveno kako bi s koalicijskim partnerima iduće godine mogli srušiti nenarodnu vlast u RS-u.

Prema riječima Govedarice, Skupština SDS-a pokazala je jedinstvo i ozbiljnost delegata prema RS-u.

“Jaka, stabilna, snažna SDS je danas najpotrebnija RS-u i njenom narodu, kao što je na drugačiji način bila potrebna i prije 26 godina“, kazao je on nakon Skupštine.

Na Skupštini SDS-a je, osim izbora novog Glavnog odbora stranke, koji će brojati oko 90 članova, usvojena i deklaracija koja govori o stvaranju preduvjeta za napredak i razvoj u RS-u. Deklaracija govori o tri politike, odnosu SDS-a prema Daytonskom sporazumu, europskom putu i očuvanju i upravljanju prirodnim resursima.

Sjednici nije prisustvovao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, kadar SDS-a, koji je prošlog tjedna podnio ostavku na sve stranačke funkcije nezadovoljan odnosima u stranci u Prnjavoru. Govedarica je, govoreći o Mektiću, kazao da je on veliki borac za pravdu i da ima njegov poziv da bude član Glavnog odbora.

“Nema u SDS-u tajkuna“, ustvrdio je Govedarica na Mektićevo obrazloženje da je ostavku podnio zbog “tajkunizacije” stranke.

Lider SDS-a naveo je i da smatra da su, nakon izjave predsjednika DNS-a Marka Pavića, da očekuje da će ministar industrije Petar Đokić (SP) podnijeti ostavku, stvoreni uvjeti da 31. svibnja i DNS-a podrži inicijativu oporbe da se u Narodnoj skupštini RS-a raspravlja o izglasavanju nepovjerenja Vladi RS-a. Njegova je ocjena da su odnosi unutar vladajuće koalicije u RS-u poljuljani.

Govoreći za TV1 uoči održavanja Skupštine, Govedarica je rekao da očekuje da će biti donesene razumne odluke, koje se tiču unutarstranačkog izbornog procesa.

“Bit će u potpunosti konstituiran Glavni odbor, tj. stranačko rukovodstvo. Tog momenta će u potpunosti biti završen unutarstranački izborni proces“, kazao je on te najavio da će SDS s novim rukovodstvom kreirati određene procese, te u punom kapacitetu, s mnogo snage i elana rješavati probleme koji se nalaze pred strankom.

“Nastavit ćemo s procesom konsolidacije, koja nam je potrebna“, dodao je. U osvrtu na medijske navode da u SDS-u postoje tri struje, rekao je da su određene frakcije normalna i prisutna pojava u svim političkim strankama.

error: Content is protected !!