Sajam privrede u Tešnju širi pozitivnu priču o BiH

U organizaciji Biznis centra Jelah – Tešanj jučer je u Kreševu otvoren 13. sajam privrede Tešanj 2017 koji je okupio više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.
Otvorenju sajma prisustvovale su zvanice s državnog i federalnog nivoa, kao i ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann, s obzirom na to da je Njemačka zemlja partner ovogodišnjeg sajma.
Predsjednik Biznis centra Edin Jabandžić istakao je kako je osim Njemačke partner sajma i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.
“Naši privrednici imaju dugogodišnju suradnju s firmama iz Njemačke i partnerstvo na ovom sajmu nam je poticaj da jačamo veze i radimo. Članovi udruženja privrednika odavno su dali veliki doprinos da Tešanj postane lokacija s povoljnim poslovnim okruženjem, ne samo za domaće, već i strane investitore”, kazao je Jabandžić.
On je dodao da u Tešnju vlada dobar poslovni ambijent te da je cilj mladima poslati poruku da je moguće na ovom području priređivati.
“Nije jednostavno, ali je moguće. Poslovne ugovore stvaramo svakodnevno, a cilj ovog sajma je da širimo pozitivnu priču o BiH”, dodao je Jabandžić.
Danas su u Tešnju svoje poslovanje predstavile firme koje su lideri u poslovanju u svojim branšama. Načelnik Tešnja Suad Huskić je kazao kako je ovaj sajam poticaj da više rade i da se skrene pažnja na privrednike.
“Svako društvo, država i lokalna zajednica pred sobom imaju izazove. Mi u BiH pričamo o teškim temama, a sve nas je manje. Ljudi odlaze, mladi i cijele porodice vrijednih i sposobnih odlaze i traže više nade, povjerenja, uvjete rada, sigurnost, a manje svađe i priče o sukobima”, izjavio je Huskić.
Dodao je da je mlade potrebno zaustaviti javnim i privatnim investicijama, kvalitetnim školstvom, zdravstvom i jedinstvom svih.
Veleposlanica Njemačke u BiH Christiane Hohmann je izjavila da joj je drago što je njen prvi dolazak u Tešanj obilježio sajam privrede.
Prisutnima se na sajmu obratio i premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić koji je izjavio da svjedoči optimizmu koji treba da se prenese i na druge krajeve BiH.

error: Content is protected !!