ŠALILA SE: ‘BAREM ĆU BITI LIJEPA U LIJESU’: Žena (37) je dobila rak kože zbog užasne prakse o kojoj su ovisni mnogi

Lisa danas duboko žali za vremenima kada je odmahivala rukom na upozorenja bliskih ljudi

Bivša ovisnica o solariju danas upozorava ljude sa sličnom opsesijom kako “vanjština doista nije toga vrijedna”, nakon što je razvila rak kože, a kosa joj počela ispadati u pramenovima.

Lisa McConnell iz Newcastlea ignorirala je upozorenja svoje obitelji da pretjeruje sa sunčanjem te da je njezina koža pretamna. Ova 37-godišnjakinja odlazila je u solarij nekoliko puta tjedno i ležala pod UV svjetlom na maksimalnim postavkama.

Lisina je opsesija preplanulim tenom započela je još s 18 godina. Danas, gotovo dva desetljeća poslije, ima rane po prsima i neizvjesnu budućnost. Naime, vrijeme će tek pokazati kakve će posljedice ostaviti rak kože, koji je dobila zbog prekomjernog izlaganja štetnim UV zrakama.

Dvije mrlje na prsima

Lisa danas duboko žali za vremenima kada je odmahivala rukom na upozorenja bliskih ljudi, pa čak se i šalila: “Barem ću izgledati odlično u lijesu”, kada bi joj netko rekao da riskira život zbog ljepote.

“Koristila sam solarij 20 godina. Tijekom ljetnih mjeseci odlazila sam u salon nekoliko puta tjedno. Osjećala sam se bolje preplanula. Uvijek sam namještala maksimalno vrijeme, devet ili 12 minuta pod lampama”, ispričala je McConnell za Mirror.

Upozorenja iz okoline Lisa je počela ozbiljnije shvaćati tek prije tri godine, kada je prestala ići u solarije i počela voditi više brige o svojoj koži. No, bilo je prekasno. U rujnu prošle godine ova je Britanka primijetila dvije ispupčene mrlje na prsima, koje su bile nešto drugačije boje od ostalih.

Prikaži sliku na Twitteru

Sada ima rupe na prsima

“Nisu izgledale kao tipičan rak kože na fotografijama koje možete vidjeti. Nisu bile tamne, samo malo crvenije i upaljenije. Kada sam se brisala poslije tuširanja, prsa sam morala tapkati ručnikom jer mi je koža bila jako osjetljiva u to vrijeme”, rekla je Lisa za Mirror.

Čak i kada je liječniku priznala da je jako dugo odlazila u solarij, propisana joj je samo steroidna krema za psorijazu. Kada je otišla po drugo mišljenje, dijagnosticiran joj je rak kože. Zahvati su joj ostavili rupe u prsima i goleme šavove.

Britanka je upravo završila s kemoterapijom, od koje joj je otpala kosa. Suočivši se sa svojom dijagnozom, McConnell sada upozorava druge ljude da nipošto ne pretjeruju sa sunčanjem jer koža pamti.

IZVOR: klik.hr

error: Content is protected !!