Samoubilački napad u Damasku

Najmanje 18 osoba je poginulo danas u napadu bombaša samoubojice u istočnom dijelu Damaska, priopćila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Opservatorija navodi da je među poginulima najmanje sedam pripadnika sirijskih sigurnosnih snaga i dva civila, prenio je AFP.

Sirijska televizija je izvijestila da je u napadu povrijeđeno 12 ljudi.

Sirijski zvaničnici saopćili su da su spriječili plan o napadima na nekoliko područja tokom jutarnje gužve nakon proslave Bajrama.

Ministar za lokalnu administraciju Husein Makluf rekao je da su sirijske vlasti postigle veliki uspjeh u sprečavanju zavjere koja je mogla da izazove veliki broj žrtava.

Sirijska policija presrela je tri automobila bombe, dva su pogodili i ona su kontorlisano eksplodirala na ulasku u grad, a treći automobil je uspio na uđe u sam Damask i bombaš samoubica detonirao je eksploziv dok je bio opkoljen, prenio je AFP.

Novinska agencija Sana prenijela je izjavu policijskog zvaničnika, koji je rekao da su “teroristi simultano digli u vazduh tri automobila, dva na putu ka aerodromu u Damasku i jedan u istočnom distriktu Damaska Sahat al Tahrir”.

Prema navodima očevidaca, eksplozija koja je uslijedila poslije pucnjave čula se oko 6.00 sati ujutro, a na licu mjesta se nalaze pripadnici Crvenog polumjeseca koji pomažu povrijeđenima.

Ovakvi napadi su rijetki u Damasku, navela je američka novinska agencija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!