Braća Banda ranila čovjeka i pobjegli pa se javili preko facebooka (FOTO/VIDEO)

U centru Sarajeva u popodnevnim satima u četvrtak došlo je do pucnjave u kojoj je prema prvim informacijama ranjena jedna osoba.

Akteri pucnjave, kako je javio Dnevni avaz, bila su braća Haris i Edis Banda, koji su odranije poznati policiji po činjenju raznih krivičnih djela, među kojima je, bilo nasilničko ponašanje, krađa i upotrebe vatrenog oružja.

Braća Banda su prema istom izvoru došli oko 17 sati u ulicu Sutjeska da bi se obračunali sa Suljom Planjom, zvanim Domac, jer su odranije imali neraščišćenih računa.

U svađu se umješao Planjin prijatelj Mario Tomas, a jedan od braće Banda tokom tučnjave potegao je pištolj i ranio Tomasa u nogu.

Ozlijeđeni Tomas je prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kako bi mu se ukazala liječnička pomoć.

Konstatovane su mu lakše tjelesne povrede i zadržan je na Klinici za ortopediju.

Braća su pobjegla prema Općini Novi Grad. Policija traga za njima. U međuvremenu, dva sata nakon pucnjave jedna od braće u bijegu oglasio se na Facebooku porukom:

Sulju Domca je, inače, u travnju 2015. godine u ulici Koševo automobilom pokušao ubiti Eldin Mulić, kojeg je sarajevski sud zbog toga osudio na četiri godine zatvora.

Što se tiče, Tomasa, on je i krajem 2010. godine ranjen u pucnjavi u desnu nogu i vrat, a tada su ozljede koje je zadobio bile opasne po život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!