‘Sarajevo Innovation Summit’ u Vijećnici

Najznačajniji regionalni događaj o inovacijama “Sarajevo Innovation Summit 2019” bit će održan danas u Vijećnici, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Na ovogodišnjem samitu okupit će se najznačajniji stručnjaci u Evropi u oblasti inovacija, među kojima je troje bosanskohercegovačkog porijekla. BiH će predstavljati jedna od vodećih mladih inovatora u svijetu prema američkom naučnom časopisu “BioSpace” Sana Alajmović, osnivač i direktor kompanije “Ministry of Programming” Faris Začina i ekspert u inovacijama ekosistema Nedim Efendić.

Poseban kuriozitet Samita je učešće Tobiasa Degsella iz Švedske, koji je godinama radeći u štokholmskom Nobel Prize muzeju stekao znanja i vještine kojima pomaže kompanijama i organizacijama po cijelom svijetu kako da ideje pretvore u realnost, ostvare prestižne inovacije i dostignuća, koja vode do Nobelove nagrade.

U panel diskusiji će učestvovati i komesarka i članica Izvršnog vijeća Stockholm Metropolitan regije, te bivša švedska ministrica obrazovanja Aida Hadžialić.

Učestvovat će i profesori Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dekanesa Jasmina Selimović, te profesori Aziz Šunje i Amila Pilav Velić, idejni tvorac i direktorica Sarajevskog inovacijskog samita.

error: Content is protected !!