Sarajevskom reperu dvije godine zatvora zbog dilanja

Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je sarajevskog repera Adnana Nikšića, poznatijeg kao Sajfer, na dvije godine zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Nikšićev odvjetnik Edis Mustafić, koji je kazao da je Sud donio presudu na osnovu sporazuma o priznanju krivnje koji je Nikšić sklopio sa Okružnim tužiteljstvom u Istočnom Sarajevu.

Potpisivanjem sporazuma, Nikšić je u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela i odrekao se prava žalbe na sankciju.

– Presuda je rezultat njegovog držanja tijekom postupka, jer je od samog početka moj klijent surađivao. Također, pred Sudom se ispričao za svoje postupke i izrazio duboko kajanje, kazao je Mustafić.

Nikšić je uhićen 11. Siječnja ove godine na Autobusnom kolodvoru u Lukavici, kad je pretresom njegovog BMW-a X5, policija pronašla pet kilograma skanka.

Droga je otkrivena u crnom koferu, u prtljažniku terenca, nakon što su ga presreli istražitelji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, koji su od kolega iz MUP-a Sarajevske županije dobili dojavu da se u Ulici Petra Mandića priprema primopredaja droge. Nakon nepunih mjesec pritvora, Sajfer je pušten da se brani sa slobode.

Sarajevska policija je, nakon Adnanovog uhićenja u Istočnom Sarajevu, uhitila njegovog brata Aliju Nikšića. Pretresom njegove kuće u Sokolović Koliniji i automobila Ford Fiesta, pronađeno je 4,5 kilograma skanka, kao i oružje. Istragu u ovom slučaju provodi Tužiteljstvo Sarajevske županije, a Alija Nikšić je još u pritvoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!