‘Šarena parada’ za početak Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo

 Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju ‘Dajte nam šansu’ zvanično je, programom ‘Šarena parada’ u centru grada, otvorilo Dječiju nedjelju u Kantonu Sarajevo.

Direktorica Udruženja ‘Dajte nam šansu’ Ines Kavalec kaže da u programu sudjeluju djeca s poteškoćama u razvoju i tipična djeca, a poruka je da različitosti postoje ali se djeca ne smiju dijeliti po bilo kojem osnovu.  

– Svakom djetetu treba dati pravo koje mu i pripada. Prepoznajte različitosti, živite s njima , uvažavajte ih – poručila je.

Program je dio Dječijeg festivala ‘Hajde svijete budi dijete’, nije takmičarskog karaktera, a do 11. oktobra bit će izvedene predstave za djecu i upriličena radionica lutkarstva. Za zatvaranje festivala planirana je dodjela i priznanja u Centru kulture i mladih.     

Cilj festivala je da, putem pozorišta za djecu i mlade uvede najmlađe generacije u teatarsku umjetnost s akcentom na pedagošku dimenziju programa promovirajući toleranciju, dijalog, mir, humaniji odnos prema drugarima , obitelji, prirodi….

Pokrovitelj Festivala je Općina Centar, uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta i Općine Stari Grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!