Šarović: Dok ne dobijemo jasne mjere ne podržavamo vanredno stanje u RS

 Tražimo da se uvedu konkretne mjere za borbu protiv koronavirusa i pomoć ekonomiji umjesto najavljenog proglašenja vanrednog stanja u RS, bez bilo kakvih ozbiljnih obrazloženja šta takva odluka podrazumijeva, kakve mjere će se provoditi i šta će to značiti za građane i privredu – istakao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Naglasio je da do sada građani nisu čuli nijednu ozbiljnu argumentaciju, niti obrazloženje šta bi vanredno stanje u praksi značilo i šta je razlika u odnosu na postojeću vanrednu situaciju.

-Stanje u kome se trenutno nalazimo je isuviše ozbiljno i kao takvo zahtjeva potpuno ozbiljan pristup, bez bilo kakve improvizacije i maglovitosti u donošenju ovako važnih odluka – rekao je predsjednik SDS.

Dok ne, kaže, dobiju jasne mjere koje vanredno stanje podrazumijeva, ne možu podržati ni njegovo uvođenje.

-Posebno što je za nas potpuno neprihvatljivo da se sjednica, kako je predloženo, zatvori za javnost. Narod je ionako previše uznemiren i nikakvo skrivanje odluka ne možemo prihvatiti. Ovo je previše važno pitanje da bi se krilo od očiju javnosti – naveo je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Istakao je da su u SDS-u, sa druge strane, svjesni ozbiljnosti pandemije, spremni da podrže svaku konkretnu mjeru nadležnih institucija u Republici Srpskoj koja bi imala za cilj da pojača borbu protiv korona virusa, pomoć zdravstvenim radnicima kao i svaku mjeru koja bi pomogla ugroženoj privredi i našim kompanijama.

-Ako su te mjere spremne, odmah sutra ćemo ih podržati na sjednici Narodne skupštine RS- zaključio je Šarović.

error: Content is protected !!