SBB HNŽ: Građani ponovo žrtve političkih igara HDZ-a BiH i SDA

Hercegovačko-neretvanski Županijski odbor SBB-a drži da je nedopustivo da građani te županije, kroz posljednje igre HDZ-a BiH i SDA, ponovno budu žrtve u slučaju “policijski komesar”.

Iz tog odbora ističu kako je javnosti poznato da je Županijski sud poništio odluku o imenovanju Ilije Lasića za policijskog komesara, što po njihovom mišljenju, ne bi bilo sporno kada bi se odluke suda poštovale, a ne kao što je ovdje slučaj –  bezobrazno ignorirale i prebacale na plitički teren.

“Opravdanim obustavljanjem isplate plaće nezakonitom komesaru od strane ministra financija HNŽ-a koji dolazi iz SDA, HDZ BiH je odgovorio preko županijskog premijera koji je obustavio isplate svim proračunskim korisnicima, što je svojevrstan presedan kada je riječ o sukobu na relaciji SDA-HDZ u ovoj županiji”, navodi se u priopćenju ŽO SBB-a HNŽ-a.

Također, istaknuto je kako su, kada je riječ o novonastaloj situaciji s ‘policijskim komesarom’, SDA i HDZ BiH pokazali svoje pravo lice dovodeći HNŽ u svojevrsno stanje anarhije, a sve zbog nemogućnosti da nađu kompromis koji neće ići na štetu građana županije.

Županijski odbor SBB-a HNŽ-a pozvao je SDA i HDZ BiH da kao stranke koje zajedno čine Vladu HNŽ-a nađu rješenje za novonastalu situaciju jer, kako ističu, proračunski korisnicu u HNŽ-u ne smiju ispaštati zbog neprincipijelnost, stranačkog potkusurivanja, te problema iz prošlosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!