SBB Konjic poziva svog ministra Veska Drljaču da podnese ostavku

Savez za bolju budućnost (SBB) priopćio je da su se predstavnici nekoliko nevladinih organizacija registriranih na području HNŽ-a prilikom susreta s rukovodstvom i izabranim dužnosnicima te stranke u HNŽ-u požalili na federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljaču, kadra te stranke, iznoseći u više navrata pritužbe na njegov način rada.

Posljednje optužbe odnose se na način raspodjele sredstava od igara na sreću, gdje su pojedine udruge koje ispunjavaju formalno-pravne uvjete izostavljene pri raspodijeli novca, a što, prema njihovim tvrdnjama, nije prvi put. Simptomatičnim navode i da su pojedine udruge iz drugih županija kao pretplaćene na sredstva tog ministarstva, što otvara prostor za sumnje u maloverzacije prilikom raspodijele novca. “Ove je godine podijeljeno oko milijun KM dok mediji naširoko izvještavaju o aferama koje potresaju Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, tj. fondove i zavode koji su u nadležnosti tog ministarstva. Posljednja u nizu je ona o Savezu RVI SBŽ-a i zloporabi sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju (Zurnal.info, 7.10.2019.), gdje se navodi da FUP protiv firmi u vlasništvu Saveza RVI SBŽ-a provodi istragu zbog nezakonitog prisvajanja plaća namijenjenih osobama s invaliditetom. Odlukom o raspodijeli sredstava od igara na sreću za 2019., Komisija ministarstva kojim rukovodi Drljača Savezu RVI SBŽ-a dodijelila je 23.400 KM“, žale se iz nevladinih udruga iz HNŽ-a dodajući da „oni koji nemaju mrlje u radu i djelovanju kod Veska ne mogu biti na spisku“.

Stoga pozivaju ministra Drljaču da prestane ignorirati stvari koje se zbivaju oko njega, da počne skrbiti o svim udrugama u FBiH podjednako i prestane nanositi nemjerljivu štetu SBB-u. U suprotnom, najavljuju iz SBB-a Konjic, spremni su na radikalne poteze ako ministar i njemu slični ponovno, pod stranačkom zastavom, budu radili mimo načela na kojima SBB počiva.

error: Content is protected !!