SBB: Pravda će zakucati na vrata SDA

Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine reagirao je na priopćenje Stranke demokratske akcije (SDA) u kojem, kako navodi, napadaju lidera SBB-a Fahrudina Radončića zbog toga što je odbijena optužnica za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele, koja je trebala biti podmetnuta predsjedniku SBB-a.

Priopćenje SDA je SBB nazvao najboljim dokazom da državna mafija ne može da prežali raspad njene montaže.

Sudski se dokazuje da Delalićevo ubistvo nema veze s Radončićem, ali ima s onima koji godinama skrivaju prave ubice i naredbodavce, poručuje SBB.

Delalić je ubijen kad je dao intervju Slobodnoj Bosni da će otkriti ubice Nedžada Ugljenja i ušutkan je jer je najavio da će otkriti i druga politička ubistva, navodi također ta stranka.

– Pjena koja izbija iz usta SDA uzrokovana je panikom zbog poziva da pravna država napokon krene u razotkrivanje političkih ubistava, koja sva vode – što bi napisao sedmičnik „Dani“ – vode do Bakira I. Radončić je kao ministar sigurnosti BiH najavio grudvu koja će otkriti višestruka politička ubistva. Raspadom montaže na njegov račun, pravda i zakon će zakucati, prije ili kasnije, na vrata naručitelja mnogobrojinih ubistava, a to znači i do naručitelja saopćenja SDA, njihovih tužiteljskih egzekutora koji žele da po svaku cijenu dovedu na vlast svog rođaka tako što će odrađivati prljave poslove za odlazećeg vođu – citat je iz priopćenja SBB-a.

– Umjesto što Radončiću podmeće nepostojeća prijateljstva, bilo bi dobro da se Izetbegović prisjeti svojih najboljih prijatelja s ‘crne liste’, planetarno opasnih radikala koji su boravili tokom rata kod njega, najodvratnijih crnoberzijanaca i drugih svojih poslovnih partnera kao što su zetovi koji od građana BiH otimaju milione na namještenim tenderima u Sarajevu ili Tuzli – naveodi također SBB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!