‘SDA još jednom izdala državu za ljubav HDZ-a BiH’

SDP BiH ukazuje da je, glasanjem protiv uvrštenja prijedloga Zakona o izbornim jedinicama i raspodjeli mandata u Parlamentu FBiH na dnevni red jučerašnje sjednice Zastupničkog doma FBiH, SDA potvrdila da je najstabilniji i najčvršći partner HDZ-a BiH i Dragana Čovića. “Na inicijativu Kluba SDP-a BiH, zatraženo je da se prijedlog Zakona koji je izradio SDP BiH, istovjetan ranije predloženoj verziji, uvrsti na dnevni red zasjedanja Parlamenta FBiH. SDA, kao i većina Kluba SBB-a,  je glasanjem protiv pokazala da im je interes HDZ-a BiH i raspodjela fotelja uvijek iznad interesa države. Podsjećamo da se radi o zakonskom rješenju kojim bi bila provedna presuda Ustavnog suda BiH u predmetu ‘Ljubić’. No, kako se radi o rješenju koje nije po volji HDZ-a BiH, SDA je još jednom zaštitila interese svog višedesetljetnog partnera i spriječila uvrštenje prijedloga u dnevni red.

Još jednom se pokazuje da HDZ BiH vuče sve konce u FBiH i da on, zapravo, svojim uslovjetovema nameće svoje političke ciljeve SDA, koja je postala neposredni izvršitelj njegovih želja“, stoji u reagiranju SDP-a BiH koji ističe da, šutnjom i nastavkom suradnje s SDA, odnosno praćenjem SDA i SBB-a, DF dodatno potvrđuje da je ljevica i građanska država za njih puki politički ukras, a ne ideal. U suprotnom, ako stoje iza svog glasa za uvrštenje Zakona o izbornim jedinicama, to bi trebalo značiti i nemogućnost suradnje s onima koji miniraju usvajanje državotvornih rješenja.

One thought on “‘SDA još jednom izdala državu za ljubav HDZ-a BiH’

  • veljača 25, 2020 at 1:08 am
    Permalink

    Sto je tu cudno, sami rat je izazvala “ljubav” SDA-e, HDZ-a BiH i SDS-a! U vlasti, sad’ su malo drugaciji partneri, ali sve skoro isto. Svi koji se docepaju fotelja, ni cugljenom, iz njih ne bi ih iscupali. Jedina sigurna para, nista ne radis, a zaradjujes kao doktor nauka. Neka, i trebaju kad’ imaju narod za hajvane. Granici sa ludoscu, ali narod bira pljackase banaka za direktore tih istih banaka.Kakav narod, takva i vlast: NENARODNA! Uvijek su ovce bile za sisanje! Nek’ ima vune, a tebe, narode tko ‘ebe. Sreca pa im ovi vozdovi “iz naroda’, obezbjedise kontejnere za smece, ne da narod ima da ga baca nego da narod ima iz necega da jede!Hvala im na brizi, a tebi narode hvala na pameti sto, iz godine u godinu, birate nekoga tko ce se brinuti za vas i na vrijeme vam “ukloniti’ beskorisnu vunu, bar jednom godisnje!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!