SDA: Radončić se fiktivno razveo da bi izrugao Zakon

Stranka demokratske akcije (SDA) je u priopćenju istakla da je predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić u pismu upućenom Vijeću za implementaciju mira otkrio namjere, ciljeve i politiku.

– Sve dok ne povuče više od hiljadu imenovanih zvaničnika svoje stranke s raznih pozicija u BiH, Radončić i njegov SBB su dio vladajuće parlamentarne većine, što ga obavezuje na konstruktivan odnos prema BiH i prema koaliciji – naglašeno je.

Iz SDA navode da je očigledno da Radončić želi biti i vlast i opozicija te da na taj način pokušava steći političke poene.

– Međutim, u tome se prevario jer i oni koji su glasali za SBB očekuju da ta politička stranka u vlasti izvršava obaveze koje iz toga proizlaze. U protivnom to će biti najobičnija prevara i vlastitih birača – kazali su.

Također su istakli da su Radončićevi medijski spinovi odavno prepoznati te da je njegovo potcjenjivanje inteligencije građana BiH do sada već mnogo puta viđeno kao npr. fiktivni razvod s vlastitom suprugom da bi se izrugao Zakonu o sukobu interesa, a domogao se ministarske fotelje, kažu iz SDA.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!