SDP: Bezrezervna podrška Zoranu Zaevu i SDSM-u

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDPBiH) poziva sve odgovorne u Makedoniji na prestanak nasilja i priznavanje i implementaciju rezultata nedavno održanih izbora u toj zemlji.

– U suprotnom, mogu očekivati da jedva ili nikako izvuku živu glavu – priopćeno je iz te stranke.

U priopćenju se navodi da je, nažalost, i bosanskohercegovačka realnost takva da „nacionalističke stranke kontrolišu skoro svaku poru naših života, uključujući i policiju, pravosuđe i državnu upravu“.

– Na taj način osiguravaju svoj opstanak na vlasti i slobodi i SDPBiH će se svim svojim snagama boriti da takve relikte porazi i otjera u istoriju. Primjeri Zorana Zaeva, ili npr. njegovog imenjaka Đinđića, govore da oni rijetki među nama, koji smognu hrabrosti da se bore protiv nacionalizma, a koji je najčešće krinka za kriminal i korupciju, moraju imati bezrezervnu podršku svih normalnih ljudi željnih običnog života, posla, pravde – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da SDPBiH podržava SDSM, Zaeva i njegove suradnike i sve istinske demokratske snage Makedonije te poziva sve strane i međunarodne dužnosnike da svojim ponašanjem i aktivnostima maksimalno utiču na smirivanje i poboljšanje situacije u toj zemlji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!