SDP: HDZ BiH i SNSD blokiraju izmjene Izbornog zakona zbog krađe koju planiraju u listopadu

Nakon što su predstavnici HDZ-a BiH i SNSD-a, potpomognuti Martinom Ragužem (HDZ 1990), onemogućili da Dom naroda Parlamenta BiH raspravlja o prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH, čija svrha je osiguravanje fer i poštenih izbora, iz SDP-a BiH ukazuju da je jasno im je svima zajednički interes krađa na predstojećim općim izborima.

Prijedlog koji je uputila neformalna koalicija za fer i poštene izbore, među kojima je i SDP BiH, podrazumijeva uvođenje skeniranja glasačkih listića, video nadzor na biračkim mjestima i daleko strožu kontrolu utvrđivanja identiteta birača, što bi spriječilo krađu glasova, “ljudske greške” i rezultate izbore koji ne bi predstavljali demokratsku volju građana, već volju brojača koje instaliraju političke stranke.

“Sasvim je jasno da regularni i transparentni izbori ne odgovaraju HDZ-u BiH, SNSD-u i njihovim satelitima i spavačima. Mi smatramo da je integritet izbornog procesa u BiH ozbiljno narušen“, navode iz SDP-a BiH te dodaju da stalne afere koje prate rad Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH i jasne političke opstrukcije usvajanja novih izbornih pravila koji bi omogućili fer izbore upućuju da se sprema velika krađa na predstojećim izborima. Stoga se najavljuje da će ta stranka učiniti sve da to onemogući i spriječi te se poziva sve političke stranke, ali i građane koji žele fer izbore, da budu ujedinjeni u obrani demokracije i slobode i da ne dozvole da se izborna krađa desi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!