SDP: Hitno omogućiti rad Skupštine HNŽ

Zbog eskalacije zdravstvene i ekonomske krize povezane sa epidemijom koronavirusa COVID-19, Županijski odbor SDP BiH smatra da je potrebno hitno omogućiti rad Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.
Zbog ograničavajućih objektivnih epidemioloških faktora, smatramo da je potrebno omogućiti i njeno online zasjedanje, navode iz SDP-a.
“Smatramo da je zbog izuzetno kompleksne situacije u kojoj se nalazi kompletna država, pa i naš kanton, potrebno hitno aktivirati stručne skupine koje će u suradnji s poreskom upravom uraditi analitičku podlogu šteta u privatnom sektoru po klasifikaciji djelatnosti, kao i javnom sektoru u smislu procjene umanjenih poreskih prihoda po segmentima. Takav analitički pristup mora biti dostupan kako bi se mogla planirati objektivna sanacija ekonomskih gubitaka prilikom usvajanja rebalansa proračuna HNŽ. Također, tražimo dostavljanje skupštinskim zastupnicima svih  informacija o odlukama Kriznog štaba HNŽ, kao i odlukama Vlade HNŽ od početka krize povezane za epidemijom, odnosno od početka uvođenja posebnih mjera u HNŽ. Od Vlade HNŽ posebno tražimo da se dostave sve informacije o logističkim zahtjevima medicinskih ustanova na području HNK-a, kao i pripadajuće informacije o realizaciji tih zahtjeva, kako bismo se svi zajedno aktivirali u cilju što brže realizacije svih zahtjeva zdravstvenih ustanova” – navodi se u priopćenju SDP HNŽ.

error: Content is protected !!