SDP IZETBEGOVIĆU: Otkad je branite, države je sve manje

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine pozvala je u priopćenju za javnost predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da, kako su naveli, ne dovodi u pitanje opredjeljenje SDP i njegovih ljudi na građenju države BiH.

Nakon obraćanja Izetbegovića na programskom skupu SDA u Olimpijskoj dvorani “Zetra” u Sarajevu, iz SDP-a su priopćili da nije SDP, nego SDA u trodecenijskoj koaliciji s Hrvatskom narodnom zajednicom (HDZ), navodeći da “SDP svakim danom jača u područjima BiH, koja je SDA proglasila teritorijom HDZ-a”.

– SDA sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) usvojilo je akcize kao i mehanizam koordinacije kojim su isključiva ovlaštenja države BiH data entitetima i županijama – kažu u SDP-u, dodajući da SDP ima sve više članova na teritoriji BiH, koja je prema SDA isključivo teritorija SNSD-a.

S obzirom da se u SDP-u, kako ističu, zalažu za BiH u njenim AVNOJ-evskim granicama i za zemlju u kojoj će svi građani biti ravnopravni na svakom dijelu njene teritorije, poručili su SDA i Izetbegoviću da prestanu braniti BiH, jer “otkako je vi branite, države je sve manje”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!