SDP s tri stranke ukoro potpisuje Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima

 Kolegij Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici dao podršku Sporazumu o zajedničkom nastupu-koaliciji na lokalnim izborima u BiH, kojeg će uskoro potpisati predsjednici SDPBiH, Naše stranke, Naroda i pravde i Nezavisne bosanskohercegovačke liste – saopćeno je iz SDP-a BiH.

Kako se, između ostalog, navodi u ovom sporazumu, stranke potpisnice se obavezuju da u predizbornim aktivnostima kontinuirano proklamiraju ideju zajedničkog nastupa na lokalnim izborima i utvrde zajedničke liste kandidata za načelnike/gradonačelnike, koji će se kandidovati na lokalnim izborima.

Na sjednici Kolegija je bilo riječi i o lokalnim izborima u Srebrenici, te je još jednom ponovljen stav kako će SDP u Srebrenici izaći na lokalne izbore kao Bh. blok kroz građansku platformu ili samostalno sa multietničkom listom, dok će odluka oko kandidata za gradonačelnika Srebrenice biti naknadno donesena na organima partije – navodi se u saopćenju.

Na Kolegiju je donesena odluka da će sljedeća sjednica Predsjedništva SDPBiH biti održana 22. januara u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dok će sjednica Glavnog odbora biti održana 1. februara u Zenici – saopćeno je iz SDPBiH.

error: Content is protected !!