SDP u TK odlučio da ide u vlast sa SDA, Nikšić odgovorio preko Facebooka

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona u ponedjeljak je donio odluku da se krene u proces formiranja vlasti sa Strankom demokratske akcije (SDA) u Tuzli.

Predsjednik SDP-a TK Enver Bijedić je kazao da je odluka o procesu formiranja vlasti sa SDA donesena sa 44 glasa za, četiri su bila protiv, dok je jedan član bio suzdržan.

-Da li će Klub zastupnika SDP-a u Skupštini TK djelovati u cijelosti za sada ne znam, ali u onom kapacitet u kojem možemo ići ćemo u formiranje vlasti – istakao je Bijedić.

-Ogroman je pritisak javnosti, 50.000 glasača i članova SDP-a kako bismo se odlučili na ovaj potez. To nije bila nimalo jednostavna odluka – poručio je Bijedić i izjavi za klix.ba.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić oglasio se na svom Facebook profilu nakon što je Kantonalni odbor SDP-a Tuzla donio je odluku da započne proces formiranja vlasti u sa SDA.

“Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora TK i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa.

Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje.

To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku.

Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku.

Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a.

Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti.

Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD.

Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine”, napisao je Nikšić.

Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora TK i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP…

Gepostet von Nermin Nikšić am Montag, 1. Juli 2019


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!