Šef narko-kartela porijeklom iz naše zemlje uhićen u Austriji

Dvadesetjednogodišnji državljanin BiH, čije ime nije priopćeno, označen je kao vođa narko-kartela, čija su četiri člana, uključujući i njega, uhićeni u akciji policije austrijske pokrajine Koruške.

Sva četvorica uhićenih prebačeni su u zatvor u Klagenfurtu, gdje će sačekati podizanje optužnice. Terete ih za krijumčarenje i prodaju velikih količina droge, a posao je vodio bh. državljanin, dok mu je asistirao dvadesetogodišnji Slovenac.

Oni su nabavljali drogu u Sloveniji i prenosili je preko granice, a onda u Austriji predavali dvojici ovisnika iz Klagenfurta, koji su bili zaduženi za prodaju.

Od siječnja prošle godine, tandem porijeklom iz BiH, odnosno Slovenije, kako ih sumnjiče, prenio je devet kilograma heroina, pola kilograma kokaina i najmanje 350 tableta ekstazija, tržišne vrijednosti 450.000 eura.

U akciju uhićenja narko-dilera bila je uključena i specijalna austrijska policija “Cobra”, čiji su pripadnici provalili u stan u Klagenfurtu. Iz stana, koji podsjeća na bunker, slovenski i bh. državljanin pokušali su pobjeći preko balkona, ali su ih specijalci uhitili. U stanu je pronađeno više tisuća eura u kešu, ali i tek pristigla droga spremna za plasman.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!