Šego: Naš cilj je pobijediti svaku sljedeću utakmicu

Iako utakmica Hrvatske i Srbije nije imala značaj po pitanju plasmana na Europskom prvenstvu (Hrvati su već ranije prenijeli 2 boda), obje reprezentacije su odigrale čvrstu, borbenu, natjecateljsku utakmicu u kojoj je kroz posljednjih 15 minuta prelomila bolja igra Kauboja za trijumf od 24:21.

Meč je čak imao veću važnost za Srbiju koja je eventualnom pobjedom mogla do bolje pozicije u kvalifikacijama za SP u Egiptu 2021. godine. Srbija ja imala 10:8 na poluvremenu te 14:12 u nastavku, ali se onda odličnom Marinu Šegi, koji je briljirao tijekom čitavog meča, priključio Domagoj Duvnjak te izvrsnom igrom u obrani i tri ukradene lopte presudio na stranu Hrvatske koja će u drugom krugu između ostalih igrati i sa Španjolskom i Njemačkom.

Najbolji igrač utakmice bio je vratar Marin Šego sa 15 obrana.

 – Dojmovi nakon utakmice su odlični. Pobijedili smo u veličanstvenoj atmosferi, stvarno je bilo puno naših navijača. Naravno, ovim putem im se zahvaljujem na tome, kazao je Marin Šego.

Sjajnu predstavu pružio je i kapetan Domagoj Duvnjak koji je postigao 5 golova, ali i odigrao sjajno u obrani.

 – Presudila je naša obrana i fenomenalni Šego koji je sjajno branio i držao nas u životu. U drugom poluvremenu smo zaigrali daleko bolje, zabili par lakih golova, odvojili smo se i na kraju zasluženo pobijedili, kazao je Duvnjak.

Šego je istakao da su u timu očekivali ipak malo laganiju utakmicu.

 – Priželjkivali smo, ali kad igraju Srbija i Hrvatska nije lako. Svi znamo da obje momčadi žele pobijediti, iako Srbija nije u nekoj formi neko vrijeme. Pokušali su iznenaditi, vjerojatno su i oni razmišljali da nećemo ući na 100 posto, da ćemo neke igrače odmarati, ali najvažnije je da smo svi s terena izašli živi i zdravi s terena te pobijedili, dodao je.

Reprezentacija Hrvatske seli iz Graza u Beč gdje ih očekuju utakmice u skupini I drugog kruga. Sigurni protivnici su im Njemačka i Španjolska, a sinoć kasno su Kauboji dobili i konkurenciju iz skupine B. Hrvatska sljedeći meč igra već sutra.

 – Idemo malo odmoriti, a onda se dobro pripremiti jer naš cilj je pobijediti svaku sljedeću utakmicu, poručio je Marin Šego. Er.B.

error: Content is protected !!