SEKS AFERA Fatalna Saška izjavila kako bi se voljela naći sa svećenikom

Željela sam se sresti sa svećenikom, pitala bih ga da li je još uvijek zaljubljen u mene,  rekla je na pauzi Saška koja se nagodila na godinu dana zatvora

DOBOJ – U petak je na Osnovnom sudu u Doboju počela glavna rasprava u slučaju afere u kojoj su sudjelovali mlada Modričanka Saška Kovačević (23), njeni pomagači Milo Joksimović i Aleksandar Vasiljević i katolički svećenik I. K.

Svećenik ih je tužio za iznudu oko milijun kuna i ucjenu snimkama navodnog seksa koji je imao s jednom djevojkom dok je još bio u službi u Gradačcu.

Na sud su došli Saška Kovačević i Milo Joksimović, koji su na slobodi, i Aleksandar Vasiljević kojeg su u lisicama dopratila dvojica pravosudnih policajaca, s obzirom da se on još uvijek nalazi u pritvoru.

Svećenik nije došao

Jedini koji se na sudu nije pojavio bio je svećenik. Zapisničarka je dva puta prozivala svećenika, koji je u ovom slučaju tužitelj. Suđenje je prema odluci sutkinje Vesne Mikerević bilo zatvoreno za javnost.

Iz neslužbenih izvora moglo se čuti da je svećenik svoj izostanak pravdao zbog „neuredno“ dostavljenog poziva za sudsku raspravu. Mlada Saška Kovačević je u petak došla u svojstvu svjedoka jer još nije donesena presuda Mili Joksimoviću i Aleksandru Vasiljeviću.

– Željela sam se sresti sa svećenikom, pitala bih ga da li je još uvijek zaljubljen u mene,  rekla je na pauzi Saška, dodavši kako ju je njen bivši dečko Vasiiljević na hodniku pitao da li ga još voli, na što mu je negativno odgovorila.

U petak su sve troje odgovarali na pitanja tužiteljstva, a potom i na pitanja odvjetnika obrane Joksimovića i Vasiljevića koji su, kako doznajemo, zatražili da se na sudu idući put obvezno pojavi tužitelji I. K. jer mu imaju postaviti neka pitanja. Sutkinja Mikerević će ponovno pozvati sve sudionike u ovom slučaju na sučeljavanje.

Voljela bi se naći sa svećenikom

– Ne mogu vam ništa govoriti o tome što su me pitali jer mi je odmah na početku rečeno da sve dok se ne okonča sudski postupak ne smijem ništa iznositi u javnost. Ja sam se pred kraj prošle godine nagodila s tužiteljstvom i presuđeno mi je godinu zatvora zbog ucjene i neovlaštenog foto snimanja, to ću svoje odslužiti, a svi drugi neka odgovaraju za ono što su učinili, no, voljela bih se naći oči u oči sa svećenikom jer imam dosta toga da ga pitam, rekla je Saška. Na sljedećem ročištu trebali se pojaviti i svjedoci optuženih Joksimovića i Vasiljevića koji će dati svoj iskaz što znaju o cijelom slučaju, među kojima i Joksimovićeva djevojka koju je navodno zavodio svećenik.

Podsjetimo, afera koja je potresla Katoličku crkvu u BiH otkrivena je lani u kolovozu u okviru akcije “Steroid”. Svećenik se obratio istražnim tijelima te su Sašku i njezina dečka uhitili nakon što im je dao 15.000 maraka u označenim novčanicama. Zbog ucjene su optuženi i njezin dečko Aleksandar Vasiljević iz Doboja te Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljevića optužuju i zbog lažnog predstavljanja, jer se više puta svećeniku predstavio kao inspektor SIPA-e. Joksimović je optužen zbog neovlaštenog snimanja, kao i zbog krađe dvaju satova, boce alkoholnog pića te 50 maraka iz župnog ureda.

 

error: Content is protected !!