SENJAMIN BURIĆ: U Rennesu su shvatili da nisam igrač za Drugu ligu i pustili me

Još u siječnju ove godine smo objavili da sjajni pivot bh. reprezentacije, Senjamin Burić, na ljeto prelazi u francuski Cesson Rennes i da je potpisao ugovor na godinu dana.

Međutim njegov bivši klub, Nantes, je ipak objavio kako je Senjamin ponovno u njihovim redovima!

 – Cesson Rennes je ispao u Drugu ligu i to je sad ipak bila drukčija situacija. Oni i dalje stvarno imaju dobar projekt, ali mi nije u interesu da idem igrati Drugu ligu, kaže Senjamin Burić koji je i za Nantes na kraju potpisao ugovor na jednu sezonu.

Bilo je malo nezgodno riješiti ovo pitanje jer je Senjamin potpisao ugovor koji je trebao početi teći od ovog ljeta. Sve se ipak riješilo u posljednjih 15-tak dana.

 – Bilo je malo problema, ali na kraju su i oni shvatili da jednostavno u ovom trenutku nisam igrač za Druge lige. Izašli su mi u susret i pustili me, pojašnjava Senjamin.

U Nantesu je igrao dvije sezone prije nego ga je upravo u ovom klubu zadesila nezgodna ozljeda koljena i duga pauza.

 – Kad je došla opcija da opet idem u Nantes, bez razmišljanja sam prihvatio. To je već priznat klub i vrlo sam sretan da se vraćam tu, ističe Burić.

Nantes je prošlu sezonu završio kao četvrti, ali se ovoga ljeta dodatno pojačao.

 – To je klub koji uvijek ima visoke ambicije i puca na najviše, kaže Burić koji će poslije obveza u Zagrebu i reprezentaciji BiH sad imati odmor do 22. srpnja kad se treba javiti na pripreme novog – starog kluba.

 – Upravo sam krenuo s prijateljima u Budvu. Slijedi odmor poslije jako uspješne sezone, govori bh. pivot.

Senjamin je formu poslije teške ozljede koljena prošle sezone vratio igrajući za Zagreb.

 – Bili smo prvaci i osvajači Kupa Hrvatske, igrali finale SEHA lige, plasirali se u osminu finala Lige prvaka, a na kraju je konačno došao i plasman na Europsko prvenstvo sa reprezentacijom. To je stvarno bila odlična sezona za mene, zaključio je Senjamin Burić.

Što god napravimo na Euru

Na odmor je otišao pun lijepih dojmova poslije uspjeha naše reprezentacije.

 – Napravili smo pravu stvar. Ako se zna da je to prvi put da idemo na EP, veliko je. Drago mi je posebno jer je zadnje tri godine takva katastrofa u organizaciji, da je ovo ravno osvajanju EP-a. Presretan sam i nadam se da ovi što ništa ne rade u Savezu – da će im sad proraditi glave. Ne možemo provariti više te priče, netko to mora rješavati više, poručuje Burić.

U ovoj godini će tako formu imati tempirati i za siječanjski Euro.

 – Teško je prognozirati šta tamo možemo jer je to sredina sezone i tko zna ko će biti zdrav i spreman. Ako odemo svi zdravi, prolazak u drugi krug bi bio čudo. Ne trebamo letiti, treba prvo postići da se redovito kvalificiramo, a tamo šta god napravimo, ogroman je uspjeh, istakao je Senjamin.

error: Content is protected !!