Šerbečić: Veliki bod za nas

Mlada reprezentacija BiH stigla je do željenog cilja u Louvainu. Ostala je neporažena u duelu  s Belgijom pa nakon dva odigrana susreta ima četiri boda na svom kontu.
Nije to je bila pretjerano lijepa niti gledljiva utakmica, Belgijanci jesu imali dvije najbolje prilike na utakmici, onu Saelemaekersa koji pogađa stativu u 35. minuti, odnosno Opende koji pola sata kasnije promašuje nemoguće, ali BiH je, što je najvažnije, ostala neporažena.
– Sigurno je da će ovaj bod za nas značiti jako puno, posebno kada uzmemo u obzir da smo igrali protiv jake ekipe u gostima, istaknuo je igrač Željezničara Petar Bojo.
– Odigrali smo dobru utakmicu i sami sebi, ali i svima drugima, dokazali da se možemo nositi i sa reprezentacijama koje nose veliko ime. Važno je da smo odigrali ozbiljno, a kada tako pristupite, onda nešto i ostvarite, dodaol je Bojo, koji je odradio dobar dio posla gdje je bilo najvažnije, u sredini terena.
Naravno, i odbrana je bila na iskušenjima, ali je izdržala.

– Kada uzmemo u obzir protiv koga smo igrali, još da je to bilo u gostima, ovo je stvarno veliki bod za nas. Drago mi je prije svega da smo pokazali kvaltetu i da možemo igrati protiv kvalitetnih reprezentacija kakva je Belgija. Veliki bod, ali neće puno značiti ako u svaku utakmicu ne uđemo ovako ozbiljno, naglasio je stoper  Rosenborga na posudbi u Sarajevu, Besim Šerbečić. Mlada reprezentacija neće imati velikog predaha, jer već 15. listopada slijedi novo teško iskušenje, duel protiv, čini se prvog favorita grupe, Njemačke. Njemačka je za razliku od Belgije, koja već ima jedan remi i poraz od Walesa, protiv istog protivnika u Wrexhamu slavila s više nego uvjerljivih 5:1. Do kraja godine, barem kada su u pitanju kvalifikacije, BiH mora odraditi gostovanje u Walesu. F. I.

error: Content is protected !!