Sindikat Aluminija zaprijetio novim prosvjedima i blokadama

Skupština Sindikata radnika Aluminija na današnjem zasjedanju jednoglasno je podržala odluku o napuštanju Kriznog odbora.

Sindikat će u narednom periodu insistirati na ispunjenju zahtjeva radnika, a krajem naredne sedmice održat će se nova sjednica Skupštine koja će donijeti odluke o daljim koracima.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata Aluminija, poslije sjednice za je kazao da je fokus stavljen na zahtjeve radnika. 

“Naši zahtjevi su poznati, a prije svega odnose se na zbrinjavanje radnika, uvezivanje radnog staža, otpremnine, rješavanje obaveza prema bankama kroz reprogramiranje kredita koje radnici imaju”, kazao je Biokšić, prenosi klix.ba

Sindikat planira narednu sjednicu svoje skupštine za kraj naredne sedmice, a uprava i Krizni odbor dotad trebaju pokazati odlučnost u ispunjenju zahtjeva radnika. 

“Skupština će odlučivati o narednim koracima, a u slučaju neispunjavanja i ignoriranja zahtjeva radnika mogući su novi prosvjedii i blokade”, kazao je Biokšić. 

Čelništvo Sindikata zaposlenih ranije je donijelo odluku kako napuštaju Krizni odbor te da se fokusiraju isključivo na borbu za prava radnika.

3 thoughts on “Sindikat Aluminija zaprijetio novim prosvjedima i blokadama

 • srpanj 19, 2019 at 9:44 pm
  Permalink

  To ce Dodik sve da resi samo za uzvrat da primi Covic ono malo sto je ostalo Hrvata u Banja Luci sta ces jeb za jeb.

  Reply
 • srpanj 19, 2019 at 10:12 pm
  Permalink

  Dodik i Covic ce to da rijese lagano, ono pola meni pola tebi, i hajd da se razilazimo

  Reply
 • srpanj 20, 2019 at 10:41 am
  Permalink

  Šta bi vi otpremnine i da vam se krediti plate.A vidi pameti,tko je trošio te pare od kredita. Spustite se na zemlju i motiku u ruku. Sami ste sebi krivi jer ste držali tu bagru na vlasti uredno glasajući. Treba bi vas narod rastrati jer ste svojim uhljebničkim glasanjem i njega doveli u propast.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!