SINDIKAT ZAPOSLENIKA SKB MOSTAR: Osigurajte nam uvjete za rad sa pacijentima oboljelim od virusa koji je poharao cijeli svijet

Povodom novonastale situacije zbog pojave COVID-19 u SKB Mostar Nezavisni sindikat zaposlenika SKB Mostar obratio se javnosti.

  • Ovim putem apeliramo na sve odgovorne osobe, a pri tome prvenstveno mislimo na one koji su dužni cjelokupnom medicinskom osoblju osigurati odgovarajuću opremu i sigurnije uvjete za rad sa pacijentima oboljelim od virusa koji je poharao cijeli svijet te uzrokovao pandemiju, da se svi zajedno držimo utvrđenih procedura vezanih za COVID-19, kako se ne bismo dodatno još više izlagali zarazi te kako se ne bi događali propusti zbog kojih bismo mogli imati ozbiljniju situaciju u SKB Mostar, a i šire. Nezavisni sindikat zaposlenika SKB Mostar na čelu s predsjednikom g. Ivicom Anićem ovim putem želi dati i obećati svu potrebitu pomoć kao i pravnu zaštitu svim svojim članovima. Također mišljenja smo da nema mjesta nepovjerenju i panici jer svo naše osoblje dobro je upućeno u proceduru i rad u ovakvim kriznim situacijama. Apeliramo i na Vladu HNŽ-a i Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, da pokaže razumijevanje i solidarnost i da bez odlaganja ispregovaramo i potpišemo novi revidirani Kolektivni ugovor kojeg ćemo uskoro uputiti Vladi, a koji bi našim HEROJIMA tj. uposlenicima osigurao ono šta zaslužuju, povratio im dostojanstvo i odao počast njihovom hrabrom zalaganju za sve nas.
    „Životi milijuna ljudi u našoj regiji prolaze kroz radikalne promjene. Postoji, jednostavno, nova stvarnost. Uloga javnih zdravstvenih usluga je shvaćena. Vrijednost zdravstvenih radnica i radnika cijenjena je kao nikad do sada“. (Hans H. P. Kluge, regionalni direktor WHO) Stoga cijenimo ih i MI” – kaže se u obraćanju javnosti Predsjedništva NZS SKB Mostar.
error: Content is protected !!