SIPA u mostarskom Domu zdravlja uzimala uzorak DNK

U prisustvu Sudske policije u četvrtak su izvršena dodatna ispitivanja i vještačenja jednog od uhićenih u akciji Orka. Naime, prema neslužbenim informacija  – iz KPZ Mostar jedan od uhićenih u ovoj akciji je doveden u Dom zdravlja Mostar kako bi se sprovela dodatna vještačanja, odnosno uzimanje DNK uzorka – radi daljnjih dokazivanja, obzirom da se radi o opširom predmetu.
Podsjećamo,pripadnici Federalne uprave policije, nakon višemjesečne istrage koju su provodili pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, 12. rujna 2019. u ranim jutarnjim satima krenuli se u provođenje akcije ‘Orka’ u kojoj su tijekom trajanja iste, pripadnici FUP-a uhitili 11 osoba, dok su se tri nalazile na izdržavanju zatvorskih kazni.

Radi se o osobama koje su otprije poznate policijskim i pravosudnim tijelima kao višestruki povratnici u vršenju ovih i drugih kaznenih djela.

Oni su vršili pljačke bankomata upotrebnom plina i eksploziva, pljačkama prodajnih centara Bingo, Robot i Namex. Sumnjiče se za kazneno djelo ”Organizirani kriminal”, a u vezi sa kaznenim djelima ”Razbojništvo”, ”Teška krađa” i ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Organizirana kriminalna grupa na čelu sa Rahmanom Beglukom iz Mostara se sumnjiči da je u periodu od 2014. do dana uhićenja, uz upotrebu vatrenog oružja (automatsko naoružanje i pištolji), plina i drugih podesnih sredstava, maskirani uniformama, izvršila 29 kaznenih djela razbojstva i teških krađa u kojim su predmet napada bili tržni centri, bankomati, benzinske crpke, transporti novca, te drugi privredni subjekti i fizičke osobe na području Mostara, Čitluka, Kupresa, Jablanice i Sarajeva, a na koji način su stekli protupravnu imovinsku korist više od 1.000.000 maraka, dok su privrednim i fizičkim subjektima nanijeli višemilijunsku štetu.

Također, ova grupa se sumnjiči i za kaznena djela iz domena neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te krađe motornih vozila.

error: Content is protected !!