SIPA u Mostaru uhitila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Mostara uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenja ljudi.

Akcija, naziva ”Istok”, rađena je u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskoj županiji (MUP HNŽ), priopćeno je iz SIPA-e.

Postoje osnove sumnje da su uhapšene osobe, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi izvršila krivično djelo krijumčarenje sedam osoba, državljana Iraka koji su trebali biti ilegalno prebačeni sa područja Bihaća, gdje su bili registrirani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske. Također, navode iz SIPA-e, postoje osnove sumnje da su uhapšeni, na području Blagaja, općina Mostar, nad krijumčarenim licima izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone. Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiteljima, priopćeno je iz SIPA-e.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!