ŠIROKI BRIJEG: Novac od naplate za tehnički pregled vozila zadržao za sebe

Pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu za 17. siječnja naredne godine zakazano je ročište radi izjašnjenja o krivnji Josipa Širića (36).

Optuženi Širić je putem svoga branitelja podnio prethodne prigovore na optužnicu, ali su isti odbijeni kao neutemeljeni.

Naime, optužnicom Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Širić se tereti da je novac koji mu je predan u obavljanju poslova zadržao za sebe. Dakle, da je u vremenskom periodu od 2013. do 2015. godine za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.714,82 maraka. Optuženi je kao uposlenik jednog poduzeća iz Posušja, radio u stanici za tehnički pregled vozila i bio zadužen za poslove naplate pruženih usluga obavljenog tehničkog pregleda. Radeći na tom mjestu izdavao je fiskalne račune koje je nakon toga stornirao, a novac od storniranih računa zadržavao za sebe.

– Od suda je zatraženo da od optuženika oduzme imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom, te da mu izrekne sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti u vremenskom trajanju po određenju suda. Za predmetno kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od najmanje tri godine zatvora, jer pribavljena imovinska korist prelazi 50.000 maraka, rekao je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!