Skaka: Spriječiti širenje panike i dezinformacija u vezi s virusom korona

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je danas sve nadležne institucije da poduzmu potrebne mjere radi predostrožnosti u skladu sa standardima struke, a u vezi s informacijama o opasnosti od virusa korona koji se pojavio u Kini, ali i u Evropi.

– Apelujem da se, pored neophodnih i hitnih mjera prevencije, vrlo odgovorno pristupi cijeloj situaciji kako bi se spriječilo eventualno širenje panike ili dezinformacija. Pozivam i medije i sve one koji javno istupaju da to rade odgovorno i na temelju relevantnih informacija – rekao je Skaka.

Mediji su objavili da grupa kineskih turista iz grad Wuhana gdje je izbila epidemija stiže u Sarajevo.

– Vjerujemo našim stručnjacima i institucijama, ali istovremeno moramo imati u vidu da su građani uznemireni i traže reakciju. Grad Sarajevo je spreman ponuditi svaku vrstu pomoći i podrške nadležnima da se poduzmu mjere prevencije i zaštite. Glavni grad BiH je turistička destinacija i to treba imati posebno u vidu kada se pristupa ovakvim situacijama – naveo je Skaka.

One thought on “Skaka: Spriječiti širenje panike i dezinformacija u vezi s virusom korona

  • siječanj 27, 2020 at 1:31 am
    Permalink

    Ovi sto su stigli iz Wuhana, hitno trebaju da se izgrle i izljube sa ovim “troglavcima” iz predsjednistva, a potom da ih prime i Covic, Izetbegovic i ostali malokati iz sluzbenog i stranackog vrha, a da parlamentarcima , ne bude krivo, nek’ ih i oni “prime” na zadovoljstvo sirih narodnih masa!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!