Skočio u plamen i nasmrt izgorio, 41-godišnjak žrtva najluđeg festivala na svijetu

Posjetitelj festivala “Burning Man” probio se kraj zaštitara i skočio u veliki plamen koji se tradicionalno pali na završetku tog festivala u Nevadi. Na žalost, nasmrt je izgorio, javlja LA Times.

41-godišnji Aaron Joel Mitchell, Amerikanac koji je živio u Švicarskoj sa suprugom, izvučen je iz plamena i prebačen u bolnicu. No, vrlo brzo su liječnici utvrdili smrt.

Mitchell nije bio pod utjecajem alkohola, dok rezultati toksikološkog nalaza još nisu poznati. “Još ne znamo je li riječ o namjernom činu ili je bio pod utjecajem druga. Zasad nismo sigurni o čemu se radi”, izjavili su iz lokalnih vlasti, prenose Vijesti.hr.

41-godišnjak je skočio u plamen figure “The Mana”, visoke 12 metara. Posjetitelji poznatog festivala imaju običaj pretrčavanja kroz vatru, što kod njih simbolizira ponovno rođenje.

Festival se odražavao u San Franciscu, odakle je 1990. prebačen u pustinju u saveznoj državi Nevadi. Tijekom godina popularnost “Burning Mana” je rasla, kao i kriminal te konzumacija droge na festivalu koji okuplja sanjare i protivnike modernog svijeta.

error: Content is protected !!