Skupština SBŽ-a sutra o novom sazivu Vlade

Prijedlog odluke o potvrđivanju novog saziva Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), bit će tema sutrašnje izvanredne sjednice Skupštine SBŽ-a, koja će biti održana u Travniku.

Predviđeno je da se zastupnici izjasne o prijedlogu kandidata za ministarske pozicije, koji je Skupštini dostavio mandatar za sastav nove županijske Vlade i dosadašnji premijer Tahir Lendo (SDA).

Kandidate za ministre u novoj Vladi imenovali su, ranije, županijski odbori HDZ-a BiH i SDA, kada su iz ovih stranaka najavili da imaju kapacitet da formiraju novu Vladu.

Županijski odbor HDZ-a BiH kandidirao je Bojana Domića za ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Feliksa Vidovića za ministra unutarnjih poslova, Antu Matića za ministra zdravstva i socijalne politike, Mirjanu Plavčić za ministricu financija, te Zorana Markovića za ministra pravosuđa i uprave.

Uz Tahira Lendu, kao ponovnog kandidata za premijera, Kantonalni odbor SDA kandidirao je Salkana Merdžanića za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Amira Šečibovića za ministra prostornog uređenja, građenja zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, te Nisveta Hrnjića za ministra gospodarstva.

Od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Skupštini SBŽ-a, po deset mandata imaju SDA i koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH, dok SDP BiH ima pet zastupnika, DF i SBB po dva, a jednog zastupnika ima Nezavisni blok.

Izvanredna sjednica Skupštine SBŽ-a bit će održana u Travniku, s početkom u 9 sati.

error: Content is protected !!