Skupština USK usvojila budžet za 2020. godinu

Skupština Unsko-sanskog kantona (USK) na današnjoj je sjednici usvojila budžet za 2020. godinu, u iznosu od 238 miliona maraka. Za Prijedlog budžeta s amandmanima Kantonalne vlade, koji su se odnosili na novonastalu vanrednu situaciju zbog koronavirusa, glasalo je 17 skupštinskih zastupnika.

– U ovakvoj situaciji, najbitnije je da je podržan predloženi budžet, ali i amandmani Vlade USK, kojima smo osigurali interventno djelovanje prema zdravstvu, privredi i poljoprivredi. Tako smo zbog novonastale situacije za domove zdravlja osigurali milion maraka. Povećali smo iznos za privredu na 2,5 miliona, dok ćemo za poljoprivredu izdvojiti 5,5 miliona KM – riječi su premijera USK Mustafe Ružnića.

Ovim je Kantonalnoj vladi data i saglasnost za interventno djelovanje prema zdravstvenim ustanovama zbog prijetnje širenja koronavirusa, za što će u slučaju potrebe, raspoloživo biti skoro 10 posto od ukupnog iznosa budžeta.

Štab civilne zaštite Unsko-sanskog kantona odmah nakon usvajanja budžeta donio je Odluku o izdvajanju sredstava za preventivne mjere i opremanje službi zaštite i spašavanja, kojom je između ostalog – 175. 000 maraka usmjereno službama medicinske pomoći, odnosno da bi se u dogledno vrijeme omogućilo testiranje na koronavirus u zdravstvenim ustanovama ovog kantona.

One thought on “Skupština USK usvojila budžet za 2020. godinu

  • ožujak 24, 2020 at 11:48 am
    Permalink

    Very interesting details you have remarked, appreciate it for posting. “‘Tis an ill wind that blows no minds.” by Malaclypse the Younger.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!