Slavnu glumicu prijavili zbog prodaje jaja za vaginu i svemirskih naljepnica

Neprofitna udruga koja se bori protiv lažnog oglašavanja prijavila je holivudsku glumicu Gwyneth Paltrow kalifornijskom državnom odvjetništvu zbog više od 50 lažnih i ilegalnih tvrdnji koje pripisuje proizvodima na njenom online dućanu i lifestyle portalu Goop, piše iflscience.com.

Udruga Truth in Advertising (Istina u oglašavanju) provela je temeljitu analizu proizvoda, za koje portal tvrdi kako imaju brojne zdravstvene i duhovne učinke, od kojih niti jedan nije dokazan.

Veliku su pozornost izazvala jaja od žada za vaginalnu uporabu, za koja Gwyneth tvrdi kako ‘povećavaju orgazme, hormonalnu ravnotežu i ženstvenu energiju’. Jaja se prodaju po cijeni od oko 500 kuna komad, a više ginekologa upozorilo je kako se radi o praksi koja može dovesti do bakterijske zaraze intimnih organa.

U proteklih nekoliko mjeseci, Goop se našao u medijima nakon što je NASA demantirala njegove tvrdnje da su proizveli naljepnice od ‘materijala svemirskih odijela’ koje ‘potiču izlječenje’.

Truth in Advertising je dostavila dokumentaciju s više od 50 primjera u kojima tvrtka tvrdi, izravno ili neizravno, da njeni proizvodi mogu izliječiti, spriječiti ili ublažiti simptome brojnih bolesti, od depresije i nesanice do neplodnosti, vaginalne prolapse i artritisa.

Dokumentaciju su dostavili u dva okružna ureda državnog odvjetništva koji su povezani s kalifornijskom Agencijom za hranu, lijekove i zdravstvo, koja ima ovlasti pokrenuti i kazneni postupak.

Podsjetimo, Paltrow je u lipnju ove godine izjavila kako razmišlja u potpunosti se povući iz glumačkog posla, kako bi se mogla posvetiti svojem portalu, piše Jutarnji.hr.

 

error: Content is protected !!