SLIŠKOVIĆ: “Blaž Slišković nikad nije bio nacionalist”

U posljednja tri kola nogometaši Zrinjskog osvojili su samo jedan bod te su izgubili lidersku poziciju, no trener ‘Plemića’ Blaž Slišković ne smatra da je njegova momčad u nekoj posebnoj igračkoj krizi.

– Što se tiče same kvalitete, mi možemo donekle biti zadovoljni igrom, i protiv Sarajeva, posebice protiv Širokog. Međutim, rezultat je izostao. Po prikazanoj igri u te dvije utakmice definitivno smo zaslužili više od dva poraza – kazao je Slišković na konferenciji za novinare uoči subotnjeg susreta Zrinjski – Radnik.

Dodao je kako možda i nije loše što se rezultatska kriza dogodila sada, a ne na proljeće kada se bude igrala Liga za prvaka i kada će svaki izgubljeni bod imati puno veću težinu.

Analizirajući situaciju koja je dovela do rezultatske krize, Slišković je kazao kako se, po njegovom mišljenju, radi o padu voljnog momenta kod nekoliko ključnih igrača te umoru koji je sustigao momčad koja je počela s pripremama jako rano, već krajem lipnja.

Slišković je kazao kako je obavio niz razgovora sa svojim nogometašima te da vjeruje kako će ih do kraja jesenskog dijela sezone uspjeti podići i vratiti momčad na pobjednički put.

U sljedećih pet kola Zrinjski ima nešto povoljniji raspored (Radnik, Sloboda i Vitez kući, Krupa i Čelik u gostima), a Slišković je optimističan i najavljuje osvajanje maksimalnih 15 bodova te povratak na vrh ljestvice.

– Objektivno se možemo nadati maksimalnom učinku u tih pet utakmica. Nadam se da smo iz ovog negativnog niza izvukli neke pouke i sada to moramo pokazati na terenu – kazao je strateg Zrinjskog.

Što se tiče Radnik, Slišković je kazao kako se radi o opasnoj momčadi koja je izašla iz rezultatske krize i sada igra jako dobro.

– Od devet mogućih bodova u zadnja tri kola osvojili su sedam i mogu biti veoma opasni za nas, pogotovo što su oni u usponu, a mi u krizi. Moramo zato pokazati karakter i u takvoj jednoj teškoj utakmici dobro se pomučiti i osvojiti tri boda – kazao je.

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na medijske napise posljednjih dana u kojima se najavljivala njegova smjena, što je demantirao sam klub u službenom priopćenju.

Slišković je kazao kako mu je drago što je klub stao iza njega, istaknuvši kako mu ne smeta toliko što ga se pokušava smijeniti preko portala i novina, koliko mu smeta to što se u posljednje vrijeme svaka njegova izjava izvrće i pogrešno tumači.

Dodao je kako ga se sada proziva za nacionalizam zbog izjave proteklog vikenda da mu je drago što je Široki naučio krasti vrijeme što, kako je kazao, nikada nije bila karakteristika momčadi iz Hercegovine, pa ni prijeratnog Veleža.

– Zbog toga me se sada naziva nacionalistom, da tek sada pokazujem svoje pravo lice… Koliko ja znam, granica između Bosne i Hercegovine uvijek je bila na Bradini. Ne mogu ja za sebe reći da sam Bosanac. Uvijek sam bio Hercegovac i drago mi je zbog toga, ali time ja ne dijelim državu. (…) Blaž Slišković nikada nije bio nacionalist. Bosna i Hercegovina je jedna zemlja, ali je Bosna gore, a Hercegovina dolje. BiH poštujem, tu sam rođen i igrao sam za tu državu 1992. kada nitko drugi nije htio – poručio je Slišković.

Što se tiče smjene, dodao je kako ga nitko ne treba smjenjivati preko novina, već će sam otići kada osjeti da momčad više nije uz njega.

error: Content is protected !!