Slišković: Jači smo nego prošle sezone, ali rano je da mislimo o konačnom cilju

Jedan od glavnih favorita za plasman u Prvu ligu FBiH, momčad Posušja, je uspješno otvorila natjecanje u Drugoj ligi FBiH Jug svladavši Grude u gostima sa 2:0, a gdje su poentirali Jure Glavina u 28. i Dominik Begić u 35. minuti

Očekivali su Posušaci težak susjedski okršaj, međutim ovoga puta ništa od pravog otpora Gruđana.

 – Moram bit prezadovoljan jer nismo baš očekivali da ćemo tako lako dobiti. Te utakmice protiv Gruda, pogotovo na njihovom terenu, su često bile tvrde, negledljive. Ovoga puta smo ipak dominirali i igrali uglavnom na njihovoj polovici. Teren je malo loš pa smo se na račun toga ispromašivali i mislim da je trebala biti malo uvjerljivija pobjeda, komentirao je trener Posušaka Leo Slišković.

 – Nisu me se baš dojmili, djeluju malo nespremni, ali ne znam koliko su trenirali. Uglavnom nisu nam baš mogli parirati, dodao je.

Slično je u dobrom dijelu klubova ovoga ranga. Neki treniraju malo ozbiljnije, imaju ambiciozne sastave, drugi kako se uspiju skupiti, bez ozbiljnije sportske ambicije i jasnog, konkretnog smjera u kojem ti kolektivi žele ići.

 – Tako nekako… Pola lige je solidno, a pola stvarno dosta loše i ispod nivoa, kaže Slišković.

Slično je i s protivnikom kojeg očekuju u sljedećem kolu, čitlučkim Brotnjom, koji je jedva skupio kadar za odigravanje utakmice 1. kola.

 – Znam da imaju novog trenera, ali kako stoje s igračkim kadrom, ipak ne znam detalje. Kakvo je stanje kod njih ne mogu znati i to nas ne zanima. Spremamo se za tu utakmicu kao da će oni doći u najboljem sastavu, poručio je Slišković.

Ovaj meč je pomjeren za subotu sa nedjelje. Posušaci su sklopili tim koji djeluje kao najozbiljniji kandidat za prvo mjesto, iako i drugi najavljuju visoke ambicije.

 – Mislim da smo ove sezone za nijansu jači nego prošle. Idemo utakmicu po utakmicu, plan je prvo mjesto, a koliko ćemo uspjeti u tome, vidjet ćemo. Ne zamaramo se još s tim konačnim ciljem, ipak je prerano o tome govoriti. O tome tko je ozbiljan u toj utrci se sad ne može dati pravi odgovor i vrlo je upitno koliko je tko u tome ozbiljan, rekao je Leo Slišković. Er.B.

“Iznenadila me Rama”

Otvarajuće kolo u Drugoj ligi FBiH Jug je donijelo pretežito rezultate prema rejtingu iz prošle sezone.

 – Rezultati su očekivani, jedino mi je negativno iznenađenje Rama koja je izgubila od Branitelja u Mostaru 4:0, ali vidim da su se i oni pojavili s 12 igrača na utakmici, prokomentirao je Slišković.

Tri ekipe se jedva skupile

Trener Brotnja Tomislav Raguž skrenuo je pozornost poslije 1. kola izjavom kako je razočaran da je nekadašnji bh. prvak jedva skupio sastav da odigra utakmicu 1. kola protiv Kamešnice. Taj meč su čak i dobili sa 3:0. Međutim nije takva situacija samo u Čitluku jer je 12 igrača na utakmicu dovela Rama u Mostar kod Branitelja, a jednako tako i Stolac u Neum. Još nekoliko klubova nije bilo u stanju popuniti zapisnik (11 igrača plus 7 rezervi). Koji je smisao njihovog natjecanja, kad je u pitanju sportski aspekt, teško da mogu objasniti u ovim klubovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!