Slišković: U Vitezu nas čeka teža utakmica nego u Tuzli

U Zrinjskom su odlučni u naumu da na prvenstvenu pauzu odu s tri vezane pobjede. Za takav ishod morat će u subotu slaviti u Vitezu, što s obzirom na činjenicu da rival jedini nema pobjede u Ligi i jeste i nije lako ostvariv cilj.

– U Vitezu očekujem težu utakmicu nego u Tuzli, izjavio je strateg Plemića Blaž Slišković pa se pojasnio: Možda to zvuči nekome neobjektivno s obzirom na učinak Viteza, ali sam siguran da će nogometaši Viteza dati svoj maksimum kako bi povećali svoj bodovni saldo i pokušali uz motivaciju, koja im neće nedostajati, pobijediti u toj utakmici.

Ipak, da ne shvatite pogrešno, Baka se ovdje nije pravdao unaprijed.

– S obzirom kako smo odigrali u Tuzli, posebno u razdoblju od 45 minute do drugog gola, mogu biti optimističan kada je u pitanju utakmicu u Vitezu. Budemo li pokazali onakvu želju, htijenje i volju kao u Tuzli, uz kvalitetu koju imamo, vjerujem da možemo pobijediti.

Rivala usprkos četiri poraza i samo jednom osvojenom bodu poštuje…, naglasio je činjenicu da je Vitez u svakom porazu minimalno srušen.

– Sve to govori o jednoj čvrstoj stabilnoj i kompaktnoj ekipi, ali najvažniji su bodovi, a oni ih imaju svega jedan. Naravno, teško je očekivati da se vadite na Zrinjskom, ali motivacija će im biti važan faktor, ali s druge strane smatram da motiv nama neće manjkati. Mi ćemo pokušati nastaviti pružati kvalitetnu igru koju prikazujemo u posljednjim utakmicama i vratiti se u Mostar pjevajući.

Jedan je podatak kada je u pitanju rival intrigantan – za Vitez igra sedam igrača koji su nosili dres Zrinjskog: Tipurić, Vranjić, Miketek, Mamić, Bibić, Tirić te posuđeni Ćosić.

– Svi igrači koji su igrali u Zrinjskom i dalje su pod našim nadzorom, mi ih pratimo i gledamo, jer jednog dana uz kvalitetne igre postoji mogućnost da ih vratimo u klub. Oni će sigurno biti dodatno motivirani i s te strane očekujem naboj koji će biti u granicama fair-playa, ali može nama predstavljati određene probleme, jer su to momci koji imaju kvalitetu. To može biti mala opasnost, ali rijetko kada gledam kvalitetu suparnika, iako naravno da ukažem na to. Meni je najvažnije kako ćemo mi igrati, a ako mi odigramo kako se dogovorimo, i kako možemo onda je sve lakše.

‘Sarajevo neugodno iznenadilo’

Slišković se uoči Viteza osvrnuo i na prvih pet kola. “Meni je neugodno iznenađenje Sarajevo. Poslije te prve utakmice, gdje smo mi igrali s njima, vidjeli se da su u krizi koja se nastavila poslije eliminacije u Europi.  Borac i Mladost su pozitivna iznenađenja. Željezničar uz ne toliko kvalitetnu igru osvaja bodove, što je veoma pohvalno, jer onda ako uhvati igru, može biti i naravno da će biti konkurent. Široki je promijenio dosta svoju igru, očigledno da trener kvalitetno radi svoj posao. Vidjet ćemo koliko će traga na ekipu ostaviti odlazak Krstanovića koji je bio jedan od ključnih igrača. Mislim da su to tri najozbiljnija konkurenta, uz eventualno iznenađenja Borac, Mladost i Radnik.”

Bilbija upitan, Handžić od početka

U Vitezu Zrinjski možda morao bez Nemanje Bilbije koji je imao problema s kukom, ali Slišković vjeruje kako će biti spreman. Baka je uz to najavio i mogućnost da Haris Handžić krene od prve minute.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]

 

error: Content is protected !!