Smanjuje se broj Gospinih ukazanja u Međugorju: Vidjelica Marija Dragičević Soldo više neće imati mjesečna ukazanja

U jeku sveprisutnih vijesti iz bližeg okruženja, zemlje i svijeta o pandemiji koronavirusom, skoro neprimjetno je primljena vijest da se međugorskoj vidjelici Mariji Dragičević Soldo više neće ukazivati Gospa kao do sada svakog drugog u mjesecu nego samo na njezin rođendan, 18.ožujka.

Umjesto 12 puta, sada samo jednom

Naime, kako je objavio portal Međugorje-info, a koji prati zbivanja u međugorju, sa i oko međugorskim vidiocima itd, objavio je da se 18. ožujkom 2020. dogodila velika prekretnica za cijelo Međugorje, za svijet i za mnoge vjernike koji svakog drugog u mjesecu hodočaste podno Brda Ukazanja, na mjesto koje je poznato kao Plavi križ.

Naime, kako doznaje i piše medjugorje-info, međugorska vidjelica Mirjana Dragičević Soldo neće više imati javna ukazanja niti će primati poruke koje Gospa daje od 2. kolovoza 1987. godine pa sve do danas te podsjeća da je vidjelica Mirjana imala svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. godine.

„Tog Božića Gospa je Mirjani najavila da neće više imati redovitih (dnevnih) susreta s Gospom ali joj ostavila dar, tj. može je vidjeti za svoj rođendan sve dok je živa. Tako je danas, (18.3.2020.) na njen rođendan, oko 13.41 sati, u svom obiteljskom domu, okružena članovima svoje obitelji, Mirjana od Gospe doznala da neće više biti ukazanja drugog u mjesecu dok joj je davala poruku“, piše Međugorje info.

Dragičević, Ivanković Mijatović i Pavlović Lunetti tvrde da Gospu vide svaki dan

Ovaj portal poziva se i na knjigu ‘Moje srce će pobijediti’ koju je  ova vidjelica napisala 2016. , gdje je napisao kako joj je Gospa najavila prestanak svakomjesečnih ukazanja, kao što joj je to Gospa kazala u srijedu.

“… Brzo si shvatila moje poruke, a tako moraš shvatiti da i ja moram otići. Budi hrabra…!”, stoji sa su Gospine riječi upućene Mirjani Dragičević Soldo.

Prema informacijama s ovog portala, Ivanka Ivanković Elez imala je svakodnevna ukazanja sve do 7. svibnja 1985., a danas ima ukazanja jedanput godišnje, na obljetnicu ukazanja 25. lipnja; Jakov Čolo svakodnevna ukazanja imao je od 25. lipnja 1981. do 12. rujna 1998., kada mu je Gospa povjerila Desetu tajnu i navodno da ima ukazanja svakog Božića; Ivan Dragičević ima svakodnevna ukazanja i sada kao i Vicka Ivanković Mijatović i Marija Pavlović Lunetti.

Vatikan priznaje samo prvih sedam ukazanja

Podsjetimo na pisanje Dnevnog lista da, niti nakon četiri godine od završetka Izvješća istražnog međunarodnog vatikanskog povjerenstva za Međugorje, ono nije službeno objavljeno javnosti. Ovaj dokument, kojeg pojedini talijanski novinari koji obrađuju teme u svezi Međugorja, nazivaju kao jedno od remek-djela djela koje bi se trebalo izučavati na sveučilištima, završen je 2014. godine kao rezultat rada stručnog povjerenstva kojim je predsjedao kardinal Camillo Ruini, na istraživanju sada već skoro 40-godišnjem fenomenu u Međugorju od 2010. do 2014. godine.

Izvješće na 30-ak strana nikada nije službeno objavljeno i još se čeka konačna riječ pape Franje. Ako ih papa Franjo u konačnici ne prizna i ne uzme u obzir zaključke u izvješću – ona neće biti priznata. A papa Franjo već četvrtu godinu čeka s objavom svoje odluke.

Međutim, ključan zaključak je da je vatikansko povjerenstvo autentičnim priznalo prvih sedam Gospinih ukazanja kao “religijsku činjenicu od posebnog interesa i nadnaravnog porijekla” koja su se odvijala od 24. lipnja do 3. srpnja 1981. godine u Međugorju, a da bi navodna ukazanja koja su potom uslijedila, sada njih skoro 29 tisuća, trebala biti tema daljnjih istraživanja.

Tako je na otvoreno pitanje i onih koji podržavaju i onih koji osporavaju Međugorje ‘je li se Gospa ukazala vidiocima’, odgovor ‘da’. I to, prema vatikanskom Povjerenstvu –samo sedam puta, umjesto njih tisuće kako tvrde navodni međugorski vidioci.

Piše: V.S.Herceg

[email protected]

error: Content is protected !!