Sporazum omogućava studentima razvijanje znanja i vještina

U četvrtak  je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru potpisan sporazum o suradnji na znanstveno-istraživačkim i obrazovnim projektima između Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i HT Eroneta, a sporazum su potpisale dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Vesna Kazazić i ravnateljica Sektora za pravne poslove i regulatorne poslove Eroneta Renata Marić.

Suradnja

Cilj je bio uspostaviti suradnju na načelima međusobnog razumijevanja te zajedničkih interesa i aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje znanosti i obrazovanja i stvaranje boljih zakonskih okvira za razvoj poduzetništva. Suradnja se odnosi na osuvremenjivanje nastavnih programa, sudjelovanje studenata u projektnim aktivnostima, kao i na potporu razvoju njihovih znanja i vještina, te će se odvijati kroz međusobno dogovorene aktivnosti na znanstveno-istraživačkim i znanstveno-obrazovnim projektima koji mogu značajno doprinijeti uspješnosti ostvarivanja razvojnih planova potpisnika Sporazuma.

Istodobno, Pravni fakultet i Eronet će surađivati kroz organiziranje i provođenje stručne prakse studenata te stručnih projekata Eroneta, ali i unapređenje individualnih i grupnih kontakata osoblja dviju institucija u cilju zajedničkog djelovanja prema trećim osobama na temama od zajedničkog i općeg interesa.

Dani prava

Inače, ovih dana se na Pravnom fakultetu održava već tradicionalna manifestacija ”Dani prava 2017”, u sklopu koje je i potpisan sporazum.

“Dani prava organiziraju se jer cijenimo da je praktično obrazovanje studenata relevantno za pravničku profesiju i Pravni fakultet želi biti aktivni sudionik preustroja obrazovanja s ciljem da se više stječu praktična znanja ”, poručila je dekanica Kazazić. Nakon potpisivanja sporazuma upriličeno je predavanje akademika Josipa Muselimovića.

Piše: Džemila Ovčina, [email protected]

 

error: Content is protected !!