ENES KEŠKIĆ: Odbio sam Njemačku iako sam rođen u Berlinu

Ovdje sam sve naučio, to je isto moja zemlja, ali kad sam sebe zapitam za koga bih htio igrati, uvijek imam drukčiji osjećaj prema nastupu za BiH. Bez obzira što sam rođen u Berlinu, uvijek ću biti Bosanac u srcu, rekao je Enes Keškić

“Veoma sam zadovoljan lijevim krilom Keškićem. Ima ogroman potencijal i mislim da je on naša budućnost na toj poziciji”, izjavio je izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman, poslije priprema našeg tima početkom godine u Dohi (Katar).

Bh. tim je protiv selekcije domaćina odigrao i dvije utakmice, a poslije kompletirane akcije kao pozitivnu stavku je izdvojio lijevo samo krilo Enesa Keškića koji je prvi put bio na okupljanju A tima.

Dvostruki prvak Njemačke

Enes Keškić je rođen 29. prosinca 1999. godine u Berlinu, a čitavu svoju dosadašnju rukometnu karijeru veže uz ime jakog kluba Bundeslige, Füchse Berlin.

 – Počeo sam trenirati sa 7 godina. Nije me išlo na nogometu, pa je moja mama došla na ideju da me odvede na rukomet. Prošao sam kompletnu školu rukometa Füchse Berlin i sad igram za drugi tim kluba koji se natječe u Trećoj ligi, priča Enes Keškić.

Dva puta je bio prvak Njemačke u omladinskim kategorijama (2016. i 2018.), a 2017. godine je bio doprvak.

 – Te 2016. godine sam imao poziv i od omladinske reprezentacije Njemačke da dođem na okupljanje, ali sam već bio odlučio da ću igrati za BiH, kaže Keškić.

On je rođen u Berlinu, otac mu je tu doselio sa 15 godina, a majka s mjesec i pol dana starosti.

 – Ovdje sam sve naučio, to je isto moja zemlja, ali kad sam sebe zapitam za koga bih htio igrati, uvijek imam drukčiji osjećaj prema nastupu za BiH. Bez obzira što sam rođen u Berlinu, uvijek ću biti Bosanac u srcu, ističe Keškić čiji je otac iz okoline Bihaća (gdje čitava obitelj i dolazi svako ljeto), a majka iz Gračanice.

U BiH su me odlično primili

Tek ljeta 2016. godine je dobio bh. putovnicu te bio na nekoliko okupljanja juniorske reprezentacije, a onda je stigao i poziv Bilala Šumana.

 – Bio sam jako iznenađen tim pozivom, nisam se još nadao… a onda i presretan. Dobio sam poziv prije nego sam napunio 19 godina. Za mene je bilo veliko iskustvo trenirati s A reprezentacijom, puno sam razgovarao s izbornikom i kapetanom Mirsadom Terzićem. To mi se posebno svidjelo, odlično su me primili i bili otvoreni prema meni. Brzo sam se uklopio i u sustav igre koji je drukčiji od onoga što imam u klubu, pojasnio je igrač Füchse Berlin.

U Kataru izbornik nije mogao računati na lijeva krila, Tomislava Nuića i Alena Ovčinu, ali je istakao da je Keškić svakako budućnost reprezentacije.

 – To mi je veliki motiv za dalji rad, osjetim da imam šansu i radim na tome da budem spreman ukoliko budem opet pozvan. Ukupno imamo vrlo dobru reprezentaciju i priliku da zaigramo na Europskom prvenstvu, zaključio je Enes Keškić.

Petković i Mahmutefendić mi dosta pomažu

Petković

Keškić nije najmlađi igrač samo u A timu BiH, već i u drugoj ekipi Füchse Berlin iako je to svakako mlad sastav.

 – U drugom timu mi je trener Anel Mahmutefendić, dok prvi tim vodi Velimir Petković. S njima puno pričam i dosta mi pomažu u usmjeravanju moje rukometne karijere, govori Keškić.

Želim u prvu postavu Lisica

Njemu je ovo prva seniorska sezona, a odlučio je da se u drugom timu zadrži i sljedeće.

 – Nijedan drugi trećeligaški tim nema devet treninga tjedno. Ovdje imam sve uvjete za napredovanje kao i prvi tim Füchse Berlin, a u isto vrijeme i stalnu šansu da uđem u glavnu ekipu ukoliko nedostaje netko od igrača prve postave. Želim skupiti iskustvo i ojačati kako bih kasnije dobio šansu i na najvišem nivou. To je moj cilj, kazao je Keškić.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

error: Content is protected !!